Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

Gepubliceerd op: 24 oktober 2018 16:58

Huis van het boek I Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

Quentin Blake illustreerde ook prentenboeken voor jonge kinderen als De Reuzenkrokodil, Meester de Meijere en Mevrouw Hermitage, wegpiraat. Deze laatste twee zijn ook te vinden in de verzamelbundel De schatkamer van Quentin Blake, samen met zes andere prentenboeken van zijn hand.

Kijkje in het hoofd van Blake
De wereldberoemde illustrator Quentin Blake geeft in de tentoonstelling de bezoeker een kijkje in zijn hoofd: hij legt stap voor stap uit hoe hij op basis van een tekst illustraties maakt. Blake vertelt dit aan de hand van meer dan 150 originele tekeningen, foto’s, illustraties, miniaturen en zetwerk. Quentin Blake werkt(e) samen met bekende auteurs onder wie Roald Dahl, maar ook John Yeoman, Michael Rosen en David Walliams. Ook illustreerde hij klassiekers van Charles Dickens, La Fontaine en het laatste boek van Beatrix Potter.

Zelf aan de slag
Op verschillende plekken kunnen de bezoekers, jong en oud, zelf aan de slag om een illustratie te maken of een boekomslag te ontwerpen. De tentoonstelling De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins is zowel voor kinderen als voor volwassenen, en is te zien t/m 3 maart 2019 in Huis van het boek | Museum Meermanno.