Voorlezen onderdeel campagne Doe meer met Taal

Gepubliceerd op: 25 januari 2022 16:18

De Rijksoverheid is in december 2021 gestart met de landelijke publiekscampagne Doe meer met Taal. De campagne richt zich op NT1'ers in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar die al redelijk kunnen lezen en schrijven, maar nog niet op 2F-niveau zitten. Alledaagse situaties waarin betere taalvaardigheden goed van pas komen staan centraal, zoals solliciteren, een goede tekst schrijven voor webadvertenties, en voorlezen.

'Kinderen vinden het leuk als je voorleest. En door vaak voor te lezen wordt jouw kind beter in taal. Dat wil toch iedere ouder?' Met deze tekst opent de pagina over voorlezen op doemeermetaal.nl. Bij de tips over meer plezier met voorlezen wordt verwezen naar BoekStart en de Bibliotheek op school.  

Toolkit
In december startte de campagne kleinschalig op met online advertenties, zoals korte video’s en banners. Deze worden ingezet op diverse sociale mediakanalen en websites. In januari is de campagne op volle sterkte gegaan en zijn er ook radiospots bijgekomen. Gemeenten, bibliotheken, lokale taalhuizen en welzijnsorganisaties zijn van harte welkom om de materialen uit de toolkit Doe meer met Taal te downloaden en mee te doen met de campagne.

Bibliotheken en gemeenten kunnen de campagnematerialen uit de toolkit rechtenvrij inzetten om NT1'ers in hun stad of regio te bereiken met hun lokale aanbod en/of het landelijke online aanbod. Gedurende de campagne zal de toolkit, al naar gelang de behoeften van gemeenten en andere organisaties, verder worden aangevuld en bijgewerkt. 

Lees meer over de campage Doe meer met taal.