Vos en Haas verfilmd

Gepubliceerd op: 11 oktober 2018 17:04

Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

Dit jaar bestaan bestaan de Vos en Haas-boeken twintig jaar. Daarom verscheen het Vos en Haas Feestboek (uitgeverij Lannoo) voor 6 jaar en ouder, maar al leuk om eerder voor te lezen. De animatieserie Vos & Haas gaat op zondag 20 oktober in première op Cinekid in Amsterdam, het film-, tv en mediafestival voor kinderen.

Het is een humoristische en fantasierijke klei- animatieserie (26 x 11 minuten) over een verrassende mix van dieren die samen in een bos leven. De verhalen draaien om de goedgehumeurde levensgenieter Vos, de slimme gevoelige Haas en hun bosvrienden Uil, Ever, Ping Wing, Jak, Rob, Meermin en Neef. Tijdens hun dagelijkse avonturen ervaren ze grappige, enge, gekke, uitdagende en opwindende momenten. Door vriendschap en verbeelding lossen ze hun kleinere en grotere problemen op een originele en creatieve manier op.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van vijftien delen. Een van de boeken vormt ook de basis voor een speelfilm die de producenten gelijktijdig met de serie ontwikkelen. De serie wordt in de  kerstvakantie uitgezonden in Kindertijd (KRO-NCRV) op NPO Zappelin.