Webinar Leesplezier! Lezen met kinderen met een visuele of verstandelijke beperking

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 11:54

Voor kinderen met een visuele of verstandelijke beperking zijn niet altijd passende verhalen of boeken te vinden. In het webinar op vrijdag 2 juli geven we tips over hoe je (voor)lezen tot een extra leuke belevenis kunt maken. Ook reiken we verschillende voorleesverhalen aan.

Tijdens het webinar komen verschillende praktische producten en handige tips voorbij. We besteden kort aandacht aan een onderzoek inclusief aanbevelingen naar het lezen van kinderen met een visuele beperking. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat ouders de weg naar Bibliotheekservice Passend Lezen moeilijk weten te vinden. Om die reden geeft Passend Lezen tijdens de online bijeenkomst informatie over welke materialen je kunt lenen en hoe dat in zijn werk gaat. Ook de weg vinden op de website van de bibliotheekservice komt aan bod.

Voor persoonlijk en professioneel betrokkenen
Deze online bijeenkomst is vooral bedoeld voor ouders/verzorgers, familie en vrienden van slechtziende en blinde kinderen (met een eventuele (verstandelijke beperking) in de ontwikkelingsleeftijd van 0 tot 12 jaar. Medewerkers van bijvoorbeeld bibliotheken, peuterspeelzalen andere belangstellenden, zijn hierbij van harte welkom.

Meer informatie en aanmeldformulier.