Zingen, spelen en lezen met BoekStart

Gepubliceerd op: 7 december 2020 17:15

De kinderopvang regelmatig bezoeken is door Corona bemoeilijkt en dat is heel jammer. Daarom heeft BoekStart drie video’s gemaakt i.s.m. Félice van der Sande van Muziekkwartier.

Félice is Muziek op Schoot-docent en tevens voorzitter van Stichting Muziek op Schoot. Zij heeft in de filmpjes zingen, spelen en lezen gecombineerd. Drie boektitels staan centraal: Mmm… een taart! (Susanne Strasser, Hoogland & Van Klaveren), Nog even achter mijn oortjes kriebelen (Jörg Mühle, Gottmer) en Gewoon zoals je bent (Jonny Lambert, Veltman Uitgevers). Bekende titels. Als ze niet aanwezig zijn op de groep breng ze mee of stimuleer de kinderopvang de boeken te kopen.

De video’s zijn te vinden via een link met een wachtwoord. Ze mogen bekeken worden op BoekStart in de kinderopvang-locaties, maar niet op het vrije internet worden geplaatst. Dit is zo overeengekomen met de uitgevers. Er is een korte instructie gemaakt met een link naar de filmpjes voor de kinderopvang die in de Toolkit te vinden is onder Voorlezen: Handleidingen en instructies. Als je de instructie eerst zelf doorleest dan weet je precies hoe je de kinderopvang kunt informeren.

Ook zijn de filmpjes bruikbaar om te gebruiken in een besloten omgeving tijdens de BoekStartdag 2021. Veel plezier!