Nieuws

Resultaat 251 - 259 (van 259)

 • Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen Bekijk details

  26 september 2018

  Voorlezen is belangrijk om onder andere laaggeletterdheid aan te pakken. Daarom zet de Bibliotheek nog een keer in op de Fantasierijk-campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'.

 • Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas? Bekijk details

  25 september 2018

  Deze zomer verscheen een diepgaande studie van een speciaal klasje waarin peuters die uit een lage SES-familie komen, extra gestimuleerd werden in hun ontwikkeling. Gekeken werd wanneer deze peuters daarvan het meest profiteren.

 • Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school Bekijk details

  25 september 2018

  BoekStart bestaat tien jaar en samen met de Bibliotheek op school worden er inmiddels 900.000 kinderen bereikt. Een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum was aanleiding voor een feestelijke dag om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt én om vooruit te blikken op de toekomst.

 • Vernieuwde website Boekstartpro Bekijk details

  20 september 2018

  Op 20 september is de vernieuwde website www.boekstartpro.nl live gegaan. De site is een cadeau voor alle professionals die aan leesbevordering werken met kinderen van 0 tot 4 jaar.

 • Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd Bekijk details

  19 september 2018

  De Grote Vriendelijke Podcast is de naam van de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. De maandelijkse podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) en wordt opgenomen in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.

 • Nieuwe BoekStart-Speelontdekboeken 2018 Bekijk details

  12 september 2018

  Ook dit jaar presenteert BoekStart-BoekenPret een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken. De Speelontdekboeken zijn een leuke aanvulling op de prentenboeken en in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder leestraditie. Dit jaar is het aanbod uitgebreid met vier nieuwe titels.

 • Sardes-Leespluim september 2018 Bekijk details

  12 september 2018

  De Sardes-Leespluim van september 2018 is voor 'Die eland is van mij' van Oliver Jeffers (uitgeverij Hoogland & Van Klaveren), isbn 9789089672544.

 • BoekStart voor jou! nr. 19 online Bekijk details

  12 september 2018

  BoekStart voor jou! nummer 19 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Ook vind je hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

 • Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!) Bekijk details

  14 juni 2018

  BoekStart bestaat 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school inmiddels 750.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum is een goede aanleiding om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt en vooruit te blikken op de toekomst.

Paginanavigatie