Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door!

Gepubliceerd op: 19 april 2021 17:52

Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. Hetzij fysiek of hetzij online: de landelijke BoekStartdag gaat door!

Ondanks de huidige situatie met beperkingen vanwege covid-19 willen we de BoekStartdag in ieder geval landelijk door laten gaan op deze datum. De Dag is al een keer verplaatst en door dat nogmaals te doen, wordt de onzekerheid alleen maar vergroot. We hebben ervoor gekozen om naast de ideeën voor een fysieke BoekStartdag, landelijk ook een aantal online activiteiten aan te bieden. Deze zijn nog in ontwikkeling.

Mochten de bibliotheken nog gesloten zijn op 19 juni, dan staat er een online programma klaar. We denken aan een viertal activiteiten om uit te kiezen. Misschien is er die dag een bezorgservice van de BoekStartkoffertjes te realiseren.  Of misschien is de Bibliotheek al wel open maar is er sprake van een maximaal aantal bezoekers. Dan valt er te denken aan een combinatie. Bijvoorbeeld een kleine activiteit in de Bibliotheek met een kraampje buiten waar een koffertje kan worden opgehaald en daarnaast een online activiteit.

In de Toolkit BoekStartdag vind je documenten, materialen en tools om te gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van de BoekStartdag. De online activiteiten worden toegevoegd zodra deze gereed zijn.