BoekStartdag

Op zaterdag 3 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de derde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. In deze Toolkit vind je documenten, materialen en tools om te gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van de BoekStartdag.

Toolkit BoekStartdag

De landelijke BoekStartdag wordt in 2023 gehouden op zaterdag 3 juni. Noteer de BoekStartdag 2023 alvast in de jaarplanning van de Bibliotheek. Noteer ook alvast de datum van het informatiewebinar voor bibliotheken: dinsdag 14 maart 2023 om 13.30 uur. Het webinar voor ouders is op donderdag 1 juni 2023 om 20.00 uur. Aan het updaten van de Inspiratiegids en de Toolkit BoekStartdag wordt gewerkt.

Informatiewebinar voor bibliotheken

Inspiratiegids

Handleiding bij activiteiten BoekStartdag

De Bibliotheek Utrecht biedt op de BoekStartdag een afwisselend programma aan, waarbij de vijf genomineerde babyboekjes centraal staan. In samenwerking met Stichting Lezen heeft de Bibliotheek Utrecht bij de activiteiten een handleiding geschreven zodat andere bibliotheken deze activiteiten ook kunnen organiseren.

Landingspagina op BoekStart.nl

Nieuwsbrief

Social media

Filmpjes

Online aanbod

Meertaligheid

Materialen

Biebtobieb

In deze map in de biebtobiebgroep BoekStart worden tips rondom de BoekStartdag verzameld.

Terug naar de Toolkit Marketing & Communicatie