BoekStartdag

Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. Met een extra feestelijke reden: BoekStart bestaat 15 jaar! De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. In deze Toolkit vind je documenten, materialen en tools om te gebruiken bij het voorbereiden en uitvoeren van de BoekStartdag.

Toolkit BoekStartdag

De landelijke BoekStartdag wordt in 2024 gehouden op zaterdag 1 juni.

Het BoekStartwebinar voor ouders door Jolien Hesselberth is op donderdag 30 mei 2024 om 20.00 uur. Een webinar boordevol boekentips!

Communiceer het webinar naar ouders en kinderopvang met gebruik van dit social media beeld.
Aanmelden voor het webinar kan via deze Zoom-registratiepagina.

 

Inspiratiewebinar voor bibliotheken

Inspiratiegids

Activiteiten

  •  Interactieve muzikale BoekStart-uitwerkingen

Speciaal voor de BoekStartdag heeft Félice van der Sande van Het Muziekkwartier twee van de genomineerde babyboekjes van 2022 uitgewerkt: Hey, baby kijk! en Tijger, waar ben je?

Playlist met video’s bij Hey Baby, kijk! en Playlist met video's bij Tijger, waar ben je?

  • Handleiding bij activiteiten BoekStartdag

In samenwerking met Stichting Lezen heeft de Bibliotheek Utrecht bij de vijf genomineerde babyboekjes van 2020 handleidingen gemaakt voor activiteiten, zodat andere bibliotheken deze activiteiten ook kunnen organiseren.

BoekStartwerkvormen

Pagina op BoekStart.nl

BoekStartdagbanner

  • Voor bibliotheken die met de WaaS werken en de jeugdpagina's hebben overgenomen, is een BoekStart-blueprintpagina beschikbaar. Aan de blueprintpagina is optioneel een banner toegevoegd die op verborgen staat; activeer de banner als jouw Bibliotheek meedoet aan de landelijke BoekStartdag. Je kunt de banner aanpassen met een knop naar het agenda-item en/of op de pagina zelf de activiteiten toevoegen. Kijk op MetdeKB.

Logo 15 jaar BoekStart!

  • Liggend en staand voor beeldscherm, ook in diapositief, te vinden op de BoekStartbestellijst onder 'Logo's'

Nieuwsbrief & Social media

Filmpjes

Online aanbod

Meertaligheid

Materialen

Biebtobieb

In deze map in de biebtobiebgroep BoekStart worden tips rondom de BoekStartdag verzameld.

Terug naar de Toolkit Marketing & Communicatie