Nieuwe titels BoekStart-BoekenPret Speelontdekboeken

Gepubliceerd op: 5 september 2022 15:11

BoekStart-BoekenPret presenteert een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken, in een vernieuwde vormgeving. De BoekStart- BoekenPret Speelontdekboeken stimuleren het voorlezen in de kindercentra én thuis. Er is een Speelontdekboek Groep voor professionals en een Speelontdekboek Thuis voor ouders en kinderen. De Speelontdekboeken bieden tips en verwerkingsactiviteiten bij de prentenboeken en zijn in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder voorleestraditie.

Voor de peuters:

  • Van je ras, ras, ras twee voetjes in een plas van Riet Wille & Ingrid Godon. Een jongen is trots op zijn nieuwe sandalen, een jongen waggelt als een eend op zijn zwemvliezen en een meisje geniet van haar zachte pantoffels na het bad. En hoeveel teentjes tel je aan je voeten? Vierkant kartonboekje met kleurenillustraties en ritmische tekst op rijm. Leuk om samen na te zeggen!
  • Kom mee Kees van Loes Riphagen, waarin Kikker Kees en papa op weg zijn naar een kwaakconcert. Ze moeten wel doorlopen, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Maar papa heeft haast en Kees is zo snel afgeleid... Dan ontdekt papa dat het juist heel leuk is om te letten op de mooie dingen om hen heen.

Voor de kleuters:

  • Boer Boris gaat naar oma van Ted van Lieshout & Philip Hopman. Boer Boris wil met zijn enorme oogst appels, pruimen en peren naar oma in Den Haag, zodat zij er lekkere taarten van kan bakken en er sap en jam van kan maken. En dus gaat hij samen met zijn broertje en zusje op pad, met de trein naar Den Haag.
  • Gewoon zoals je bent van Jonny Lambert, over het nieuwsgierige olifantje Snuf dat moeite heeft om tijdens een lange tocht netjes in de olifantenrij te blijven. Hij ziet allemaal dieren die er heel anders uitzien. Snuf wil ook puntige hoorns of lange steltpoten!

De BoekStart-BoekenPret Speelontdekboeken zijn te bestellen via de BoekStart-BoekenPret bestelmodule.

Wat is een Centraal Prentenboek met Speelontdekboek?

De Centrale Prentenboeken met Speelontdekboeken stimuleren het voorlezen in de kindercentra en het voorlezen thuis. De Speelontdekboeken bestaan uit twee componenten: een variant voor professionals en een variant voor ouders.

Speelontdekboek Groep: Het Speelontdekboek Groep richt zich op de pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en leerkrachten van groep 1 en 2. Het bevat tips en verwerkingssuggesties om het centrale prentenboek te introduceren op de groep en interactief voor te lezen.

Speelontdekboek Thuis: Voor de ouders en kinderen is er het Speelontdekboek Thuis met (voorlees)tips en werkbladen om thuis aan de slag te gaan met het Centrale Prentenboek. Met de stappen ‘Voorlezen, Praten, Doen’ wordt zowel de passieve als actieve taalontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. De werkbladen in het Speelontdekboek Thuis helpen om de thematiek goed te verwerken en bieden ouders een leidraad. Het kind leest samen met de ouder het bijbehorende prentenboek, kleurt, knutselt, zingt liedjes en maakt opdrachten. Hiermee wordt thuis het verhaalbegrip en leesplezier gestimuleerd.

Klik hier om naar de bestelmodule te gaan