Voorbereidingen voor Media Ukkie Dagen in volle gang!

Gepubliceerd op: 8 februari 2021 12:32

Afgelopen december is geïnventariseerd wat de wensen en behoeften van bibliotheken zijn ten aanzien van het organiseren van activiteiten voor de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) met als thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Uit deze inventarisatie zijn nu vier concrete plannen voortgekomen:

● Een inloop inspiratiewebinar op donderdag 25 februari 2021 voor bibliotheken (15:00 - 16:30 uur), waarin we elkaar
inspireren en we je meer informatie geven over hoe je je activiteiten goed op de kaart kunt zetten, hoe je mee kunt doen aan het landelijk webinar voor ouders en we geven je een actiegids mee.

● Een landelijk webinar op woensdagavond 31 maart 2021 voor ouders (20:00 - 21:00 uur) over mediaopvoeding 0 tot 6 jaar gepresenteerd door Denise Bontje.

● Een actiegids met tips voor bibliotheken om aan de slag te gaan met de Media Ukkie Dagen en hun rol richting de kinderopvang en ouders vorm te geven.

● Een blueprintpagina Media Ukkie Dagen 2021.

Vooral voor de landelijke webinar voor ouders is de hulp van alle bibliotheken nodig. De landelijke webinar voor ouders is een laagdrempelige manier voor de Bibliotheek om ouders in hun werkgebied te informeren over mediaopvoeding. Meer informatie vind je in de biebtobiebgroepen van BoekStart en Digitale Geletterdheid Jeugd. We zorgen voor tools om de uitnodiging namens de Bibliotheek uit te kunnen zetten in je werkgebied.

Kijk ook op mediaukkiedagen.nl en in de BoekStartPro Toolkit Mediaopvoeding.