Nieuws

Resultaat 161 - 170 (van 250)

 • Respons onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie 2018-2019' (BOP) Bekijk details

  16 oktober 2019

  Het onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie 2018-2019' is nu definitief gesloten. Maar liefst 140 van de 145 bibliotheken hebben deelgenomen aan dit onderzoek; een respons van 97%, Een geweldige respons!

 • Blog BoekStart in Kinderopvang Totaal Bekijk details

  14 oktober 2019

  Op kinderopvangtotaal.nl is een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang.

 • Bij Woezel en Pip ontdooide er iets Bekijk details

  12 september 2019

  Op zo’n negentig consultatiebureaus zijn al BoekStartcoaches actief met als doel om kinderen vanaf heel jonge leeftijd vertrouwd te maken met boeken.

 • BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip Bekijk details

  4 september 2019

  Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartCoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag uit'. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen.

 • De Bieb voor de Zaanstreek zet in op BoekStartcoaches Bekijk details

  19 augustus 2019

  Voor laagopgeleide ouders blijkt de drempel om naar de Bibliotheek te gaan erg hoog. Daarom is De Bieb een samenwerking aangegaan met de GGD Zaanstreek Waterland en zijn er nu op bijna alle consultatiebureaus speciaal opgeleide BoekStartcoaches aanwezig. De arts of verpleegkundige verwijst ouders met een lage taalvaardigheid naar de BoekStartcoach. Deze gaat vervolgens in gesprek met ouders over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van hun kind. Het plezier in voorlezen staat daarbij...

 • Bereik BoekStart Bekijk details

  24 juli 2019

  Stichting Lezen heeft handige Infographics gemaakt van het landelijke bereik van BoekStart (in de kinderopvang en BoekStartcoach) 2017/2018.

 • BOP is gestart! Bekijk details

  17 juli 2019

  De onderzoeken ‘Voor- en vroegschoolse educatie' (VVE), ‘Samenwerking primair onderwijs’ en ‘Samenwerking voortgezet onderwijs’ zijn gestart via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP). Doe mee!

 • Taaldossier bij Kinderopvangtotaal Bekijk details

  16 juli 2019

  Kinderopvangtotaal is het vaktijdschrift voor allen die zijn betrokken bij de opvang van kinderen, voorschools en BSO. Nr. 6/juni 2019 bevat een taaldossier over de taalontwikkeling van kinderen van 0-12 jaar.

 • BoekStart voor jou! nr. 22 online Bekijk details

  9 juli 2019

  BoekStart voor jou! nr 22 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Ook vind je hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

 • Eerste TastTasje voor jonge blinde en slechtziende kinderen uitgereikt Bekijk details

  27 juni 2019

  Vandaag is in het Kinderboekenmuseum in Den Haag het eerste TastTasje voor jonge blinde en slechtziende kinderen gepresenteerd. Lily Knibbeler, algemeen directeur van de Koninklijke Bibliotheek, reikte het tasje uit aan vier, speciaal voor deze gelegenheid, aanwezige peuters.

Paginanavigatie