Nieuws

Resultaat 191 - 200 (van 213)

 • DRONGO talenfestival Bekijk details

  24 oktober 2018

  Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Locatie: de Radboud Universiteit in Nijmegen in het Elinor Ostromgebouw.

  Bekijk details van DRONGO talenfestival

 • Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’ Bekijk details

  24 oktober 2018

  Huis van het boek I Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

  Bekijk details van Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

 • Vos en Haas verfilmd Bekijk details

  11 oktober 2018

  Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

  Bekijk details van Vos en Haas verfilmd

 • Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken? Bekijk details

  7 oktober 2018

  Dat vraagt Bas Maliepaard, die voor dagblad Trouw wekelijks een kinderboek recenseert, zich af in gesprek met NU.nl. Onlangs riep hij met collega-recensent Jaap Friso De Grote Vriendelijke Podcast in het leven om jeugdliteratuur meer in de schijnwerpers te zetten.

  Bekijk details van Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken?

 • Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit Bekijk details

  4 oktober 2018

  Het is van groot belang dat medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school zich blijven ontwikkelen en weten hoe zij hun talenten kunnen inzetten. Kunst van Lezen biedt daarom alle bibliotheekdirecteuren en hun HRD-managers het nieuwe HR-handboek aan waarmee ze talenontwikkeling en kwaliteiten bij hun medewerkers verder kunnen stimuleren. Natuurlijk hebben de medewerker ook hierin zelf een grote rol.

  Bekijk details van Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

 • Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek Bekijk details

  4 oktober 2018

  Met de start van de Kinderboekenweek kunnen leerlingen van de Wereldschool kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Wereldwijd volgen leerlingen van de Wereldschool Nederlands onderwijs. Het is voor ouders niet altijd gemakkelijk om (nieuwe) Nederlandse kinderboeken voor te lezen. Via de Wereldschool kunnen ze nu genieten van de voorleesverhalen.

  Bekijk details van Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek

 • BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen Bekijk details

  3 oktober 2018

  De nieuwste aflevering staat online met recente ontwikkelingen rond BoekStart, het belang van vroeg beginnen met voorlezen en boeken voor 0-6 jaar..

  Bekijk details van BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen

 • BoekStart Voorleesapp vernieuwd! Bekijk details

  3 oktober 2018

  De BoekStartapp heeft zojuist een grote update gehad ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2018. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor baby, dreumes of kleuter in deze app.

  Bekijk details van BoekStart Voorleesapp vernieuwd!

 • Gouden Griffel voor debuut ‘Lampje’ van Annet Schaap Bekijk details

  3 oktober 2018

  De Gouden Griffel is gewonnen door Annet Schaap voor haar prozadebuut Lampje (Querido). De bekendste kinderboekenprijs van Nederland en Vlaanderen is gistervanavond bekendgemaakt en uitgereikt op het Kinderboekenbal in Amsterdam.

  Bekijk details van Gouden Griffel voor debuut ‘Lampje’ van Annet Schaap

 • Taalvaardigheid kleuter bepaalt acceptatie in groep Bekijk details

  3 oktober 2018

  Kleuters die mondeling minder vaardig zijn, worden vaker afgewezen of genegeerd door hun klasgenoten. Dit blijkt uit het onderzoek van Femke van der Wilt, die 8 oktober promoveert aan de Vrije Universiteit.

  Bekijk details van Taalvaardigheid kleuter bepaalt acceptatie in groep