Nieuws

Resultaat 131 - 140 (van 143)

 • Boekentips Kinderboekenweek op Boekstart.nl

  2 oktober 2018

  Deze maand op boekstart.nl: vier nieuwe tips voor boeken over vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek die vanavond officieel begint met het Kinderboekenbal en de bekendmaking van de Gouden Griffel. De Kinderboekenweek met als motto 'Kom erbij!' duurt tot en met 14 oktober.

  Bekijk details van Boekentips Kinderboekenweek op Boekstart.nl

 • Stem op de meest inspirerende bibliothecaris!

  2 oktober 2018

  Ook dit jaar wordt er weer een prijs toegekend voor de meest inspirerende bibliothecaris. Elke bibliotheekmedewerker die zich in positieve zin onderscheidt komt in aanmerking. Uit de voorgedragen bibliothecarissen zijn er drie geselecteerd: Marjolein Hordijk, Jolanda Robben en Meike Boertjes.

  Bekijk details van Stem op de meest inspirerende bibliothecaris!

 • Ingebouwde vragen stimuleren dialoog

  1 oktober 2018

  In opdracht van Stichting Lezen werd onderzocht wat er gebeurt wanneer kinderboeken worden uitgerust met ingebouwde inferentievragen. Kunnen kinderen dan makkelijker verbanden leggen tussen de verschillende gebeurtenissen in de tekst? Gaan ouders meer (inhoudelijke) vragen stellen tijdens het voorlezen als zij hiervoor concrete handvatten krijgen aangereikt? En groeit daardoor ook het verhaalbegrip van hun kinderen?

  Bekijk details van Ingebouwde vragen stimuleren dialoog

 • Sardes-Leespluim oktober 2018

  28 september 2018

  De Sardes-Leespluim van oktober 2018 is voor Ik ben een kat - Galia Bernstein (Leopold), isbn 9789025874476.

  Bekijk details van Sardes-Leespluim oktober 2018

 • Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen

  26 september 2018

  Voorlezen is belangrijk om onder andere laaggeletterdheid aan te pakken. Daarom zet de Bibliotheek nog een keer in op de Fantasierijk-campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'.

  Bekijk details van Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen

 • Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas?

  25 september 2018

  Deze zomer verscheen een diepgaande studie van een speciaal klasje waarin peuters die uit een lage SES-familie komen, extra gestimuleerd werden in hun ontwikkeling. Gekeken werd wanneer deze peuters daarvan het meest profiteren.

  Bekijk details van Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas?

 • Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school

  25 september 2018

  BoekStart bestaat tien jaar en samen met de Bibliotheek op school worden er inmiddels 900.000 kinderen bereikt. Een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum was aanleiding voor een feestelijke dag om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt én om vooruit te blikken op de toekomst.

  Bekijk details van Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school

 • Vernieuwde website Boekstartpro

  20 september 2018

  Op 20 september is de vernieuwde website www.boekstartpro.nl live gegaan. De site is een cadeau voor alle professionals die aan leesbevordering werken met kinderen van 0 tot 4 jaar.

  Bekijk details van Vernieuwde website Boekstartpro

 • Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd

  19 september 2018

  De Grote Vriendelijke Podcast is de naam van de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. De maandelijkse podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) en wordt opgenomen in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.

  Bekijk details van Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd

 • Nieuwe BoekStart-Speelontdekboeken 2018

  12 september 2018

  Ook dit jaar presenteert BoekStart-BoekenPret een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken. De Speelontdekboeken zijn een leuke aanvulling op de prentenboeken en in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder leestraditie. Dit jaar is het aanbod uitgebreid met vier nieuwe titels.

  Bekijk details van Nieuwe BoekStart-Speelontdekboeken 2018