Nieuws

Resultaat 121 - 130 (van 291)

 • Campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ uitgesteld Bekijk details

  7 januari 2021

  Vanwege de huidige lockdown en recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' uitgesteld tot 21 mei.

 • Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak Bekijk details

  7 januari 2021

  Voor iedereen die vanuit de bibliotheeksector op uitvoerend niveau bezig is met de gezinsaanpak biedt het document 'Criteria kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid' belangrijke handvatten. Het accent van deze publicatie ligt op activiteiten die ouders ondersteunen om heel direct de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

 • BoekStart voor jou! nr 28 online Bekijk details

  6 januari 2021

  Bekijk nu dit online magazine met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

 • Thuis in Taal: Taalontwikkeling bij kinderen van laagopgeleide ouders gebaat bij steun van leerkrachten Bekijk details

  6 januari 2021

  Pedagoog Martine van der Pluijm heeft tijdens haar promotieonderzoek Thuis in Taal een aanpak ontwikkeld, die leerkrachten helpt samen te werken met laagopgeleide/laaggeletterde ouders om de taalomgeving thuis te verrijken.

 • Blog Ruth Heuvelman: inclusie bevorderen door voorlezen Bekijk details

  16 december 2020

  Kijk eens kritisch naar de prentenboeken op de groep. Wat voor soort boeken staan daar? Welke afspiegeling van de samenleving zie je terug ? Wie is de held in het boek? Kunnen alle kinderen zich herkennen in de verhalen en in de hoofdpersonen? Door het voorlezen van (prenten)boeken kun je vooroordelen tegengaan. En inclusie, het gevoel van ‘erbij horen’, bevorderen.

 • Nieuwe training voor MBO Bekijk details

  16 december 2020

  Wie werkt aan leesbevordering zorgt ervoor dat kinderen van jongs af aan met lezen en taal in aanraking komen en kan daarmee laaggeletterdheid voorkomen. Voor mbo-studenten Pedagogisch Werk en Onderwijs is er daarom een nieuwe keuzemodule ontwikkeld: Specialist leesbevordering 0-12 jaar.

 • Instructie De Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  10 december 2020

  De Nationale Voorleesdagen is een leesbevorderingscampagne van Stichting Lezen en wordt georganiseerd door de Stichting CPNB. De doelstelling van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of geleerd hebben om zelf te lezen. Kinderen zijn nooit te jong om te worden voorgelezen. Voorlezen is enorm belangrijk. Het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van taal. Voorlezen is gezellig en versterkt de band tussen (groot)ouders en...

 • BoekStart nieuwjaarskaart 2021 Bekijk details

  10 december 2020

  Het (voor)leesjaar 2020 is alweer bijna voorbij. Vanaf 17 december kun je op boekstart.nl op het koffertje klikken en dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek! Ook is er een versie om te sturen aan de samenwerkingspartners van de Bibliotheek.

 • Zingen, spelen en lezen met BoekStart Bekijk details

  7 december 2020

  De kinderopvang regelmatig bezoeken is door Corona bemoeilijkt en dat is heel jammer. Daarom heeft BoekStart drie video’s gemaakt i.s.m. Félice van der Sande van Muziekkwartier.

 • De Nationale Voorleesdagen voor meertalige kinderen Bekijk details

  7 december 2020

  In Nederland wonen ruim 2,5 miljoen mensen die naast het Nederlands met een andere taal zijn opgegroeid. En dat aantal zal de komende decennia alleen maar toenemen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en helpt kinderen om zich gemakkelijker te verplaatsen in een ander. (Groot)ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal, iets waar lang niet alle (groot)ouders...

Paginanavigatie