Nieuws

Resultaat 101 - 109 (van 109)

 • Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen

  26 september 2018

  Voorlezen is belangrijk om onder andere laaggeletterdheid aan te pakken. Daarom zet de Bibliotheek nog een keer in op de Fantasierijk-campagne 'De Bibliotheek maakt je rijker'.

  Bekijk details van Herhaling Fantasierijk-campagne over belang voorlezen

 • Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas?

  25 september 2018

  Deze zomer verscheen een diepgaande studie van een speciaal klasje waarin peuters die uit een lage SES-familie komen, extra gestimuleerd werden in hun ontwikkeling. Gekeken werd wanneer deze peuters daarvan het meest profiteren.

  Bekijk details van Wat beïnvloedt de taalontwikkeling van risicopeuters in de peuterklas?

 • Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school

  25 september 2018

  BoekStart bestaat tien jaar en samen met de Bibliotheek op school worden er inmiddels 900.000 kinderen bereikt. Een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum was aanleiding voor een feestelijke dag om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt én om vooruit te blikken op de toekomst.

  Bekijk details van Bruisende Inspiratiedag: Van BoekStart tot leesbeest op school

 • Vernieuwde website Boekstartpro

  20 september 2018

  Op 20 september is de vernieuwde website www.boekstartpro.nl live gegaan. De site is een cadeau voor alle professionals die aan leesbevordering werken met kinderen van 0 tot 4 jaar.

  Bekijk details van Vernieuwde website Boekstartpro

 • Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd

  19 september 2018

  De Grote Vriendelijke Podcast is de naam van de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. De maandelijkse podcast is een initiatief van kinderboekrecensenten Bas Maliepaard (Trouw) en Jaap Friso (JaapLeest.nl) en wordt opgenomen in kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem.

  Bekijk details van Eerste Nederlandse kinderboekenpodcast gelanceerd

 • Nieuwe BoekStart-Speelontdekboeken 2018

  12 september 2018

  Ook dit jaar presenteert BoekStart-BoekenPret een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken. De Speelontdekboeken zijn een leuke aanvulling op de prentenboeken en in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder leestraditie. Dit jaar is het aanbod uitgebreid met vier nieuwe titels.

  Bekijk details van Nieuwe BoekStart-Speelontdekboeken 2018

 • Sardes-Leespluim september 2018

  12 september 2018

  De Sardes-Leespluim van september 2018 is voor 'Die eland is van mij' van Oliver Jeffers (uitgeverij Hoogland & Van Klaveren), isbn 9789089672544.

  Bekijk details van Sardes-Leespluim september 2018

 • BoekStart voor jou! nr. 19 online

  12 september 2018

  BoekStart voor jou! nummer 19 is online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Ook vind je hierin links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nr. 19 online

 • Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)

  14 juni 2018

  BoekStart bestaat 10 jaar en bereikt samen met de Bibliotheek op school inmiddels 750.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn! De eerste BoekStartbaby’s van destijds zijn inmiddels tien jaar en profiteren van de Bibliotheek op school. Het jubileum is een goede aanleiding om met elkaar terug te kijken op wat er is bereikt en vooruit te blikken op de toekomst.

  Bekijk details van Inspiratiedag: Van BoekStartbaby tot Leesbeest op school (vol!)