Nieuws

Resultaat 101 - 110 (van 129)

 • BoekStart en de Bibliotheek op school op NOT 2019

  1 november 2018

  De Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) is niet weg te denken uit het Nederlandse onderwijsveld. De professional krijgt antwoord op prangende vragen, leert alles over de nieuwste ontwikkelingen en maakt kennis met het productaanbod van ruim 400 exposanten. De NOT vindt plaats van 22 t/m 26 januari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema is ‘De sleutel voor beter onderwijs’. BoekStart en de Bibliotheek op school zijn vertegenwoordigd in een gezamenlijke stand.

  Bekijk details van BoekStart en de Bibliotheek op school op NOT 2019

 • Sardes-Leespluim november 2018

  31 oktober 2018

  De Sardes-Leespluim van november 2018 is voor 'Krabbel & Nies en de grote kattengriezel' van Pieter Feller met illustraties van Marieke Nelissen (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) isbn 9789024578887.

  Bekijk details van Sardes-Leespluim november 2018

 • Analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2018

  31 oktober 2018

  De deelname aan de Monitor BoekStart in de kinderopvang is in 2018 weer toegenomen, zo blijkt uit de landelijke analyse. Dat is goed nieuws, want met de uitkomsten kunnen we er samen voor zorgen dat de kwaliteit van de aanpak in de kinderopvang verbetert. Daarom doet het BoekStartkernteam, ondersteund door monitorspecialist Kees Broekhof van Sardes, op basis van deze uitkomsten een aantal aanbevelingen.

  Bekijk details van Analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2018

 • Nieuwe kofferboekjes met Boekidee

  26 oktober 2018

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes

  Bekijk details van Nieuwe kofferboekjes met Boekidee

 • Het gezin als sleutel in aanpak laaggeletterdheid

  26 oktober 2018

  Hermien Lankhorst voerde samen met Marie-Anne Raaijmakers verschillende verkenningstrajecten uit in opdracht van Kunst van Lezen. Hierbij onderzochten zij onder meer hoe een Bibliotheek binnen haar eigen organisatie en het lokale netwerk kan toewerken naar een betere ondersteuning voor laagtaalvaardige gezinnen.

  Bekijk details van Het gezin als sleutel in aanpak laaggeletterdheid

 • Tel mee met Taal Festival

  24 oktober 2018

  Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Kom naar hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering.

  Bekijk details van Tel mee met Taal Festival

 • DRONGO talenfestival

  24 oktober 2018

  Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Locatie: de Radboud Universiteit in Nijmegen in het Elinor Ostromgebouw.

  Bekijk details van DRONGO talenfestival

 • Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

  24 oktober 2018

  Huis van het boek I Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

  Bekijk details van Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

 • Vos en Haas verfilmd

  11 oktober 2018

  Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

  Bekijk details van Vos en Haas verfilmd

 • Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken?

  7 oktober 2018

  Dat vraagt Bas Maliepaard, die voor dagblad Trouw wekelijks een kinderboek recenseert, zich af in gesprek met NU.nl. Onlangs riep hij met collega-recensent Jaap Friso De Grote Vriendelijke Podcast in het leven om jeugdliteratuur meer in de schijnwerpers te zetten.

  Bekijk details van Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken?