Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 213)

 • Bekende ouders zetten zich in voor lezen Bekijk details

  22 oktober 2020

  Een deel van de Nederlandse kinderen begint de basisschool al met een taalachterstand – wat de inmiddels alom bekende leesproblemen in de hand werkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die als baby worden voorgelezen, later zelf sneller een boek pakken en meer plezier aan lezen beleven. En als ze wat ouder zijn plukken ze daar de vruchten van. Om andere ouders te inspireren, laten bekende ouders Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot zien wanneer en hoe zij voorlezen aan hun kinderen....

  Bekijk details van Bekende ouders zetten zich in voor lezen

 • Vier prentenboeken in ruim twintig talen Bekijk details

  21 oktober 2020

  Van Woeste Willem, het prentenboek dat centraal staat in de campagne Geef een prentenboek cadeau, was al een vertaling gemaakt in zo'n twintig talen. Opnieuw hebben vrijwilligers audio-vertalingen gemaakt in verschillende talen van drie klassieke prentenboeken .

  Bekijk details van Vier prentenboeken in ruim twintig talen

 • Aanbevelingen bij de landelijke analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019 Bekijk details

  1 oktober 2020

  De Monitor BoekStart, die vanuit de Bibliotheek wordt afgenomen in de kinderopvang, meet het voorleesklimaat in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Daarnaast is er voor de kinderopvang een ander, breder instrument: de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK, Universiteit Utrecht/Sardes). Hiermee wordt van 2017 tot en met 2020 (met een mogelijke verlening tot en met 2025) de kwaliteit gemeten in de vier typen kinderopvang in Nederland: kinderdagopvang, peuteropvang, buitenschoolse opvang...

  Bekijk details van Aanbevelingen bij de landelijke analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019

 • BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing gestart! Bekijk details

  1 oktober 2020

  Het is zover! De start van De Kinderboekenweek op 30 september jl. was ook de start van de BoekStart Babyboekje 2020-verkiezing! (Groot)ouders, pedagogisch medewerkers en bibliotheekmedewerkers kunnen weer stemmen op de leukste en kwalitatief beste babyboekjes die de afgelopen twee jaar verschenen.

  Bekijk details van BoekStart Babyboekje van het Jaar-verkiezing gestart!

 • BoekStart voor jou! nr 27 online Bekijk details

  1 oktober 2020

  Bekijk nu dit online magazine met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nr 27 online

 • Werkt ‘de gezinsaanpak?’ Roel van Steensel op DRONGO Talenfestival Bekijk details

  23 september 2020

  Op 2 en 3 oktober biedt het DRONGO talenfestival meer dan 60 sprekers en activiteiten tijdens het talenfestival over de impact van taal. Een van de sprekers is Roel van Steensel die in zijn presentatie duidelijk maakt of ‘de gezinsaanpak’ werkt voor kinderen uit laagopgeleide en migrantengezinnen en wat effectieve ingrediënten zijn van ouder-kindprogramma's.

  Bekijk details van Werkt ‘de gezinsaanpak?’ Roel van Steensel op DRONGO Talenfestival

 • Bekijk details van Alvast aan de slag met de Media Ukkie Dagen 2021

 • Mediagesprek.nl: tips & informatie voor ouders in duidelijke taal Bekijk details

  21 september 2020

  Op het 11e Jaarcongres LVB op 15 september jl. is de website Mediagesprek.nl gelanceerd, een laagdrempelige variant van de MediaDiamant.

  Bekijk details van Mediagesprek.nl: tips & informatie voor ouders in duidelijke taal

 • BoekStart Babyboekje 2020 Bekijk details

  15 september 2020

  Vanaf de start van De Kinderboekenweek (30 september 2020) kunnen (groot)ouders, pedagogisch medewerkers en bibliotheekmedewerkers weer stemmen op de leukste en kwalitatief beste babyboekjes. Binnenkort worden de nominaties voor het BoekStart Babyboekje van het Jaar bekend gemaakt!

  Bekijk details van BoekStart Babyboekje 2020

 • Bevindingen pilot Kopgroep BoekStart in de kinderopvang Bekijk details

  3 september 2020

  Zes bibliotheken door heel Nederland hebben met tien kinderopvanglocaties in de periode van maart 2019 tot maart 2020 intensief samengewerkt aan het stimuleringstraject BoekStart in de kinderopvang. De bevindingen zijn door Oberon samengevat in de brochure 'Eén grote bundeling van taalactiviteiten'.

  Bekijk details van Bevindingen pilot Kopgroep BoekStart in de kinderopvang