Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 248)

 • Media Ukkie Dagen 2021: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Bekijk details

  2 februari 2021

  In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je (als ouder) misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

  Bekijk details van Media Ukkie Dagen 2021: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

 • Handreiking BoekStart dienstverlening in coronatijd Bekijk details

  28 januari 2021

  In deze handreiking voor bibliotheken vind je tips en inspiratie voor BoekStart dienstverlening gedurende tijden van corona en lockdown.

  Bekijk details van Handreiking BoekStart dienstverlening in coronatijd

 • BoekStartdag verplaatst naar zaterdag 19 juni Bekijk details

  28 januari 2021

  Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek.

  Bekijk details van BoekStartdag verplaatst naar zaterdag 19 juni

 • De Grote Vriendelijke Podcast lanceert programma met kinderboekennieuws Bekijk details

  20 januari 2021

  De makers van De Grote Vriendelijke Podcast lanceren een nieuw programma: De Grote Vriendelijke Update. Hierin zetten zij de laatste ontwikkelingen en het nieuws rond jeugdliteratuur op een rij. De Grote Vriendelijke Podcast bestaat sinds oktober 2018 en won vorig jaar een Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur & Muziek.

  Bekijk details van De Grote Vriendelijke Podcast lanceert programma met kinderboekennieuws

 • Monitormeting BoekStart 2020-2021 langer open Bekijk details

  20 januari 2021

  De Monitor BoekStart (en ook die van de Bibliotheek op school po) staat vanwege de huidige lockdown twee weken langer open. De sluitingsdatum voor Monitor BoekStart is 12 maart 2021.

  Bekijk details van Monitormeting BoekStart 2020-2021 langer open

 • Trainingen (online en fysiek) voorjaar 2021 Bekijk details

  19 januari 2021

  We hebben door de coronamaatregelen veel moeten reorganiseren rond de opleidingen van BoekStart en de Bibliotheek op school. De training Meertaligheid bij de Bibliotheek op school van afgelopen najaar bieden we in januari en februari aan twee volle groepen online aan. Ook de vijf lopende trainingen Leesconsulent zijn nu online gestart. Verder is de BoekStarttraining Werken met digitale prentenboeken op de groep ook online gestart met twee groepen. Zodra het weer mogelijk is willen we weer fysiek...

  Bekijk details van Trainingen (online en fysiek) voorjaar 2021

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  11 januari 2021

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

  Bekijk details van Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep!

 • TastTasje goed ontvangen door jonge ouders Bekijk details

  11 januari 2021

  In juni 2019 werd in het Kinderboekenmuseum in Den Haag het eerste TastTasje voor jonge blinde en slechtziende kinderen uitgereikt. Bibliotheekservice Passend Lezen (BPL), Visio en Bartiméus blijven het TastTasje onder de aandacht brengen als ouders met een kindje bij de revalidatie komen.

  Bekijk details van TastTasje goed ontvangen door jonge ouders

 • Campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ uitgesteld Bekijk details

  7 januari 2021

  Vanwege de huidige lockdown en recente ontwikkelingen rondom het coronavirus is de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' uitgesteld tot 21 mei.

  Bekijk details van Campagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ uitgesteld

 • Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak Bekijk details

  7 januari 2021

  Voor iedereen die vanuit de bibliotheeksector op uitvoerend niveau bezig is met de gezinsaanpak biedt het document 'Criteria kansrijke activiteiten binnen de gezinsaanpak van laaggeletterdheid' belangrijke handvatten. Het accent van deze publicatie ligt op activiteiten die ouders ondersteunen om heel direct de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren.

  Bekijk details van Criteria kansrijke activiteiten gezinsaanpak

Paginanavigatie