Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 271)

 • Groeikaarten: in gesprek met ouders van jonge kinderen Bekijk details

  28 juni 2021

  De Groeikaarten zijn ontworpen om de ontwikkeling van jonge kinderen te kunnen stimuleren. Ze worden gebruikt als gesprekstool voor (aanstaande) professionals en vrijwilligers om ouders laagdrempelige tips te geven.

 • Webinar Leesplezier! Lezen met kinderen met een visuele of verstandelijke beperking Bekijk details

  28 juni 2021

  Voor kinderen met een visuele of verstandelijke beperking zijn niet altijd passende verhalen of boeken te vinden. In het webinar op vrijdag 2 juli geven we tips over hoe je (voor)lezen tot een extra leuke belevenis kunt maken. Ook reiken we verschillende voorleesverhalen aan.

 • BoekStart voor jou! vernieuwd en nu online Bekijk details

  16 juni 2021

  BoekStart voor jou! - nummer 30 staat online in een geheel nieuwe – dynamische – vormgeving!

 • BOEKSTARTDAG IN DE BIBLIOTHEEK Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman opent BoekStartdag Bekijk details

  16 juni 2021

  Stichting Lezen organiseert zaterdag 19 juni voor het eerst de landelijke BoekStartdag. Op deze dag heten alle bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom en biedt een aantrekkelijk (online) programma of activiteit. De Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman opent de BoekStartdag met een online oproep aan alle ouders van jonge kinderen om het BoekStartkoffertje op te halen en hun kinderen gratis lid te maken van de Bibliotheek.

 • E-learning voor Kraamzorg Bekijk details

  8 juni 2021

  Niet alleen de Jeugdgezondheidszorg maar ook de Kraamzorg moedigt ouders aan om met hun baby boekjes te bekijken. Om kraamverzorgenden hierbij te helpen, heeft Stichting Lezen in het kader van het programma BoekStart een gratis geaccrediteerde e-learning 'Taalstimulering door voorlezen' gemaakt.

 • BoekStartwebinar Boeken- en voorleestips Bekijk details

  2 juni 2021

  Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor baby’s? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan dreumesen? Stichting Lezen organiseert in aanloop naar de eerste landelijke BoekStartdag een webinar voor ouders en pedagogisch medewerkers. Leescoach Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland geeft aan de hand van de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen tips over hoe je kunt voorlezen aan jonge kinderen en vertelt over de leesontwikkeling.

 • Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door! Bekijk details

  19 april 2021

  Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. Hetzij fysiek of hetzij online: de landelijke BoekStartdag gaat door!

 • BoekStart gelanceerd op St. Eustatius Bekijk details

  19 april 2021

  Met een subsidie van OCW is op St. Eustatius het programma 'Babies love Books' van start gegaan naar voorbeeld van het Nederlandse BoekStart met de bekende BoekStartkoffertjes.

 • VVE doelgroep ondervindt onevenredig veel nadeel van de lockdowns Bekijk details

  12 april 2021

  Het wegvallen van voor- en vroegschoolse educatie (VVE) tijdens de coronacrisis betekent een achteruitgang van de cognitieve ontwikkeling, vooral bij kinderen uit kansarme milieus. Dat blijkt uit Brits onderzoek.

 • Prentenboek van het Jaar 2022: ‘Maar eerst ving ik een monster’ Bekijk details

  12 april 2021

  Het prentenboek Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. Daarom is het extra toepasselijk dat bekende en niet-bekende Nederlands juist uit dit prentenboek voorlezen bij het Nationale Voorleesontbijt in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken boekhandels.

Paginanavigatie