Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 259)

 • Nieuwe BoekStartkofferboekjes met Boekidee Bekijk details

  8 april 2021

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  8 april 2021

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • Kijk het Media Ukkie Dagen webinar 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' terug Bekijk details

  6 april 2021

  Alle materialen rondom het landelijke Media Ukkie Dagen webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ van 31 maart jl. zijn nu beschikbaar in de BoekStartPro Toolkit Mediaopvoeding onder het kopje Media Ukkie Dagen. Je vindt daar de opname van het webinar, de door Denise Bontje gegeven presentatie en een overzicht van de meest gestelde vragen in de chat.

 • Iene Miene Media 2021 Bekijk details

  31 maart 2021

  Netwerk Mediawijsheid en Hogeschool Windesheim onderzochten het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Tijdens de start van de Media Ukkie Dagen zijn de resultaten gepubliceerd. Iene Miene Media is het jaarlijks onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen.

 • De Media Ukkie Dagen 2021 vrijdag 26 maart van start! Bekijk details

  22 maart 2021

  ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’: tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

 • 'Geef een prentenboek cadeau' met Max en de Maximonsters wordt verplaatst naar vrijdag 18 juni Bekijk details

  16 maart 2021

  In deze onzekere tijden, waarin niemand weet wanneer de boekhandels weer volledig open kunnen, is het belangrijk dat de boekhandel zo goed mogelijk wordt ondersteund. In overleg met de boekhandels is besloten de campagne met een een maand te verzetten, om de boekhandel meer ruimte te geven om te kunnen bestellen en de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' goed te kunnen voorbereiden. Vanaf vrijdag 18 juni zal 'Max en de Maximonsters' voor € 2,50 overal verkrijgbaar zijn.

 • Herziene editie: Meer voorlezen, beter in taal Bekijk details

  24 februari 2021

  Een van de meest effectieve manieren om de taalontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen is voorlezen. Thuis en in de kinderopvang. De taalontwikkeling van kinderen die al in hun eerste levensjaar worden voorgelezen verloopt gunstiger dan die van kinderen die niet worden voorgelezen.

 • (Voor)leesplezier met Visio Bekijk details

  15 februari 2021

  Visio heeft het project Leesplezier opgezet, waarbinnen vooral praktische middelen worden ontwikkeld. Deze zijn niet alleen gericht op kinderen van 0-12 jaar, maar ook op mensen uit hun omgeving: ouders, familie en vrienden, leiding van kinderopvang, leerkrachten in het regulier onderwijs en professionals van Visio.

 • Onderzoek Sardes naar meertalige digitale prentenboeken Bekijk details

  11 februari 2021

  Sardes doet onderzoek naar de effecten van het gebruik van digitale meertalige prentenboeken in het gezin. Tien Nederlandse digitale prentenboeken zijn vertaald in het Arabisch, Turks en Tamazight. Dit zijn de drie meest voorkomende thuistalen in de vier kleuterklassen die meedoen aan het onderzoek.

 • Bibliotheekmonitor 2019-2020: Blijvende aandacht voor gezinsaanpak in samenwerking VVE Bekijk details

  8 februari 2021

  Bibliotheken blijven onverminderd inzetten op de gezinsaanpak om laagtaalvaardige ouders en hun kinderen te bereiken. Dat blijkt uit onderzoek naar de samenwerking tussen voor- en vroegschoolse educatie (VVE) en de bibliotheek, uitgevoerd via de Bibliotheekmonitor. Programma’s als de BoekStartcoach en de VoorleesExpress werden in het schooljaar 2019-2020 opnieuw meer ingezet dan in voorgaande jaren.

Paginanavigatie