Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 96)

 • Nieuwe kofferboekjes met Boekidee

  26 oktober 2018

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes

  Bekijk details van Nieuwe kofferboekjes met Boekidee

 • Het gezin als sleutel in aanpak laaggeletterdheid

  26 oktober 2018

  Hermien Lankhorst voerde samen met Marie-Anne Raaijmakers verschillende verkenningstrajecten uit in opdracht van Kunst van Lezen. Hierbij onderzochten zij onder meer hoe een Bibliotheek binnen haar eigen organisatie en het lokale netwerk kan toewerken naar een betere ondersteuning voor laagtaalvaardige gezinnen.

  Bekijk details van Het gezin als sleutel in aanpak laaggeletterdheid

 • Tel mee met Taal Festival

  24 oktober 2018

  Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren? Kom naar hét congres over laaggeletterdheid en leesbevordering.

  Bekijk details van Tel mee met Taal Festival

 • DRONGO talenfestival

  24 oktober 2018

  Het grootste talenfestival van Nederland en Vlaanderen vindt dit jaar plaats op vrijdag 9 en zaterdag 10 november. Locatie: de Radboud Universiteit in Nijmegen in het Elinor Ostromgebouw.

  Bekijk details van DRONGO talenfestival

 • Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

  24 oktober 2018

  Huis van het boek I Museum Meermanno presenteert van 6 oktober 2018 t/m 3 maart 2019 een grote tentoonstelling over Quentin Blake, de illustrator van De GVR, Matilda en Sjakie.

  Bekijk details van Tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

 • Vos en Haas verfilmd

  11 oktober 2018

  Vos en Haas, het bekende duo uit de boeken van Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing, komen in een animatieserie op tv. Van de tekeningen van Khing zijn kleipoppen gemaakt.

  Bekijk details van Vos en Haas verfilmd

 • Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken?

  7 oktober 2018

  Dat vraagt Bas Maliepaard, die voor dagblad Trouw wekelijks een kinderboek recenseert, zich af in gesprek met NU.nl. Onlangs riep hij met collega-recensent Jaap Friso De Grote Vriendelijke Podcast in het leven om jeugdliteratuur meer in de schijnwerpers te zetten.

  Bekijk details van Waarom is er zo weinig aandacht voor kinderboeken?

 • Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

  4 oktober 2018

  Het is van groot belang dat medewerkers BoekStart en de Bibliotheek op school zich blijven ontwikkelen en weten hoe zij hun talenten kunnen inzetten. Kunst van Lezen biedt daarom alle bibliotheekdirecteuren en hun HRD-managers het nieuwe HR-handboek aan waarmee ze talenontwikkeling en kwaliteiten bij hun medewerkers verder kunnen stimuleren. Natuurlijk hebben de medewerker ook hierin zelf een grote rol.

  Bekijk details van Handboek Talentontwikkeling en kwaliteit

 • Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek

  4 oktober 2018

  Met de start van de Kinderboekenweek kunnen leerlingen van de Wereldschool kijken naar de voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek. Wereldwijd volgen leerlingen van de Wereldschool Nederlands onderwijs. Het is voor ouders niet altijd gemakkelijk om (nieuwe) Nederlandse kinderboeken voor te lezen. Via de Wereldschool kunnen ze nu genieten van de voorleesverhalen.

  Bekijk details van Samenwerking Wereldschool & De Voorleeshoek

 • BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen

  3 oktober 2018

  De nieuwste aflevering staat online met recente ontwikkelingen rond BoekStart, het belang van vroeg beginnen met voorlezen en boeken voor 0-6 jaar..

  Bekijk details van BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen