Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 141)

 • Bekijk details van BoekStart voor jou! nr. 21 online

 • Biebtobieb vernieuwd

  17 april 2019

  Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op 16 april werd het vernieuwde Biebtobieb gelanceerd. Inmiddels hebben alle leden van het huidige Biebtobieb een uitnodiging voor het nieuwe platform gekregen, om een kijkje te nemen en eventuele groepen over te zetten. Na 16 april is het oude platform en de bijbehorende accounts vervallen. Ook de groepen van BoekStart verhuisden mee.

  Bekijk details van Biebtobieb vernieuwd

 • Interventie de VoorleesExpress stimuleert geletterde thuisomgeving en verhaalbegrip

  17 april 2019

  In gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress wordt de leesomgeving thuis en de taalontwikkeling verrijkt, zo blijkt uit een effectstudie van de Erasmus Universiteit Rotterdam in opdracht van Stichting Lezen. Ouders gaan naar eigen zeggen vaker voorlezen en de boekenkennis en het verhaalbegrip van kinderen groeien. Optimalisering van het programma is wenselijk om de taalontwikkeling duurzaam te stimuleren.

  Bekijk details van Interventie de VoorleesExpress stimuleert geletterde thuisomgeving en verhaalbegrip

 • Nieuwsbrief BoekStart nr. 2|2019

  8 april 2019

  De tweede BoekStartnieuwsbrief van 2019 is verstuurd.

  Bekijk details van Nieuwsbrief BoekStart nr. 2|2019

 • Sardes-Leespluim april 2019

  5 april 2019

  De Sardes-Leespluim van april 2019 is voor 'Oceaan en hemel' van The Fan Brothers (uitgeverij Leopold) isbn 9789025875268.

  Bekijk details van Sardes-Leespluim april 2019

 • Welke websites gebruik je voor je werk?

  5 april 2019

  De KB wil graag weten hoe je, als medewerker van een openbare bibliotheek, POI of samenwerkingspartner, aan belangrijke informatie komt voor de uitvoering van je werk. Welke (landelijke) websites raadpleeg je? Weet je waar je welke informatie kunt vinden? Heb je het idee dat je af en toe belangrijk nieuws mist? Of tref je dezelfde informatie juist op te veel plaatsen aan?

  Bekijk details van Welke websites gebruik je voor je werk?

 • Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen

  5 april 2019

  Hoe ziet de optimale jeugdcollectie er uit? Om deze vraag te beantwoorden hebben Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een onderzoek laten uitvoeren om te kijken wat de beste omvang en samenstelling van jeugdcollecties in Nederland is. Het rapport Naar optimale jeugdcollecties op bibliotheken en scholen is op 26 maart gepresenteerd tijdens de landelijke collectiemiddag.

  Bekijk details van Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen

 • Brochure Spelend leren herzien

  29 maart 2019

  Speciaal tijdens de Media Ukkiedagen brengt BoekStart (uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek) een hernieuwde versie uit van de brochure Spelend Leren voor de kinderopvang.

  Bekijk details van Brochure Spelend leren herzien

 • Privacy en AVG

  27 maart 2019

  Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 moeten organisaties die betrokken zijn bij de verwerking van persoonsgegevens voldoen aan nieuwe regels.

  Bekijk details van Privacy en AVG

 • Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast

  25 maart 2019

  De onderzoeksperiode en looptijd van de vragenlijst van het BOP-onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie’ is aangepast. Dit jaar zal de meting van juli tot september 2019 plaatsvinden.

  Bekijk details van Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast