Nieuws

Resultaat 71 - 80 (van 172)

 • Prentenboek voor editie 2020 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

  29 januari 2020

  De nieuwe titel van 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend: het prentenboek 'Woeste Willem' van Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat).

  Bekijk details van Prentenboek voor editie 2020 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend

 • BoekStart voor jou! nr 24 online!

  21 januari 2020

  BoekStart voor jou! nr 24 staat online. Bekijk nu deze brochure met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

  Bekijk details van BoekStart voor jou! nr 24 online!

 • Leescoalitie roept grootouders op liefde voor lezen door te geven

  7 januari 2020

  Het gaat slecht met de leesvaardigheid van Nederlandse kinderen. Bij bijna een kwart van de leerlingen is de leesvaardigheid onvoldoende om goed mee te kunnen doen in de samenleving. Bovendien vindt meer dan de helft van de 15-jarigen lezen tijdverspilling. De Leescoalitie roept daarom grootouders op het tij te helpen keren. Zij kunnen (hun) liefde voor lezen doorgeven aan hun kleinkinderen. Een team van bekende grootouders, onder wie Janny van der Heijden en Frits Barend, zal zich hier in het nieuwe...

  Bekijk details van Leescoalitie roept grootouders op liefde voor lezen door te geven

 • Proefabonnement Smooth Publish stopt

  18 december 2019

  Bibliotheken willen steeds vaker promotiematerialen voor de lokale marketing van landelijke diensten en programma’s personaliseren, bijvoorbeeld met eigen logo’s, adressen en activiteiten. Daarom konden zij dit jaar de online opmaaktool Smooth Publish uitproberen via een gratis KB-proefabonnement. Deze proefperiode eindigt eind van het jaar.

  Bekijk details van Proefabonnement Smooth Publish stopt

 • BoekStart Nieuwjaarskaart 2019

  17 december 2019

  Het (voor)leesjaar 2019 is alweer bijna voorbij. Na kerst kan je daarom via boekstart.nl op het koffertje klikken en dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek!

  Bekijk details van BoekStart Nieuwjaarskaart 2019

 • Media Ukkie Dagen 2020: Boek, site, app: samen spelen op het web

  16 december 2019

  Het thema van de Media Ukkie Dagen 2020 is bekend: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. De Media Ukkie Dagen worden gehouden van 27 maart t/m 3 april 2020 en staan in het teken van tips en tools om samen de wereld van media te ontdekken.

  Bekijk details van Media Ukkie Dagen 2020: Boek, site, app: samen spelen op het web

 • Pakket met taalstimulerende ouder-kindactiviteiten voor spelinloop en thuis

  10 december 2019

  Taal is OK is een pakket met suggesties voor ouder-kindactiviteiten en bijbehorende werkmaterialen. Het pakket helpt pedagogisch medewerkers en leerkracht van groep 1/2 om de samenwerking met ouders te verbeteren en de taalomgeving thuis te verrijken.

  Bekijk details van Pakket met taalstimulerende ouder-kindactiviteiten voor spelinloop en thuis

 • Blog BoekStart in KinderopvangTotaal

  3 december 2019

  Op kinderopvangtotaal.nl is weer een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang, ditmaal met als titel: 'Elke dag 15 minuten voorlezen'.

  Bekijk details van Blog BoekStart in KinderopvangTotaal

 • Nieuwe blog BoekStart in KinderopvangTotaal

  13 november 2019

  Op kinderopvangtotaal.nl is voor de tweede keer een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang, ditmaal met als titel: 'Voorleesconsulent en voorleescoördinator – een sterk duo'.

  Bekijk details van Nieuwe blog BoekStart in KinderopvangTotaal

 • KinderopvangTotaal: Pm’ers lezen vaker voor met BoekStart in de kinderopvang

  7 november 2019

  Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen die deelnemen aan BoekStart in de kinderopvang besteden structureel aandacht aan (voor)lezen. Ongeveer 85% van de pedagogisch medewerkers leest daar dagelijks voor. Dat is 10% meer dan in instellingen die niet deelnemen aan BoekStart in de kinderopvang.

  Bekijk details van KinderopvangTotaal: Pm’ers lezen vaker voor met BoekStart in de kinderopvang