Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 172)

 • Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019 van start

  1 november 2019

  De Monitor BoekStart in de kinderopvang staat op 2 december 2019 open. De drie vragenlijsten kunnen tot 14 februari 2020 worden ingevuld. Ook dit jaar worden er vragen gesteld over laaggeletterdheid en het herkennen van laaggeletterde ouders, met het oog op het actieprogramma Tel mee met taal.

  Bekijk details van Monitor BoekStart in de kinderopvang 2019 van start

 • Slimme baby's in Rotterdam

  30 oktober 2019

  Het eerste dat opvalt tijdens de bijeenkomst Slimme baby’s in Bibliotheek Rotterdam, is het kleurrijke geheel dat de deelnemers met de ruimte vormen. Moeders, vaders, baby’s en dreumesen zitten allemaal gezellig bij elkaar in een kring op de grond. De volwassenen zijn voorzien van koffie of thee en de kinderen krijgen allemaal een rijstwafel.

  Bekijk details van Slimme baby's in Rotterdam

 • Respons onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie 2018-2019' (BOP)

  16 oktober 2019

  Het onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie 2018-2019' is nu definitief gesloten. Maar liefst 140 van de 145 bibliotheken hebben deelgenomen aan dit onderzoek; een respons van 97%, Een geweldige respons!

  Bekijk details van Respons onderzoek 'Voor- en vroegschoolse educatie 2018-2019' (BOP)

 • Blog BoekStart in Kinderopvang Totaal

  14 oktober 2019

  Op kinderopvangtotaal.nl is een enthousiaste blog verschenen over BoekStart en de leesomgeving in de kinderopvang.

  Bekijk details van Blog BoekStart in Kinderopvang Totaal

 • Bij Woezel en Pip ontdooide er iets

  12 september 2019

  Op zo’n negentig consultatiebureaus zijn al BoekStartcoaches actief met als doel om kinderen vanaf heel jonge leeftijd vertrouwd te maken met boeken.

  Bekijk details van Bij Woezel en Pip ontdooide er iets

 • BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

  4 september 2019

  Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartCoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag uit'. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen.

  Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

 • De Bieb voor de Zaanstreek zet in op BoekStartcoaches

  19 augustus 2019

  Voor laagopgeleide ouders blijkt de drempel om naar de Bibliotheek te gaan erg hoog. Daarom is De Bieb een samenwerking aangegaan met de GGD Zaanstreek Waterland en zijn er nu op bijna alle consultatiebureaus speciaal opgeleide BoekStartcoaches aanwezig. De arts of verpleegkundige verwijst ouders met een lage taalvaardigheid naar de BoekStartcoach. Deze gaat vervolgens in gesprek met ouders over het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling van hun kind. Het plezier in voorlezen staat daarbij...

  Bekijk details van De Bieb voor de Zaanstreek zet in op BoekStartcoaches

 • Bereik BoekStart

  24 juli 2019

  Stichting Lezen heeft handige Infographics gemaakt van het landelijke bereik van BoekStart (in de kinderopvang en BoekStartcoach) 2017/2018.

  Bekijk details van Bereik BoekStart

 • BOP is gestart!

  17 juli 2019

  De onderzoeken ‘Voor- en vroegschoolse educatie' (VVE), ‘Samenwerking primair onderwijs’ en ‘Samenwerking voortgezet onderwijs’ zijn gestart via het Bibliotheekonderzoeksplatform (BOP). Doe mee!

  Bekijk details van BOP is gestart!

 • Taaldossier bij Kinderopvangtotaal

  16 juli 2019

  Kinderopvangtotaal is het vaktijdschrift voor allen die zijn betrokken bij de opvang van kinderen, voorschools en BSO. Nr. 6/juni 2019 bevat een taaldossier over de taalontwikkeling van kinderen van 0-12 jaar.

  Bekijk details van Taaldossier bij Kinderopvangtotaal