Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 271)

 • Dag van het Jonge Kind in het teken van taal Bekijk details

  8 april 2021

  De Dag van het Jonge Kind wordt gehouden op vrijdag 16 april tussen 8.45 en 11.30 uur. Dit jaar zal de Dag van het Jonge Kind online plaatsvinden. Er worden in totaal twaalf verschillende webinars aangeboden rond jonge kinderen en taal.

 • BoekStart voor jou! nr 29 online Bekijk details

  8 april 2021

  Bekijk nu dit online magazine met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia.

 • Nieuwe BoekStartkofferboekjes met Boekidee Bekijk details

  8 april 2021

  Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  8 april 2021

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • Kijk het Media Ukkie Dagen webinar 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' terug Bekijk details

  6 april 2021

  Alle materialen rondom het landelijke Media Ukkie Dagen webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ van 31 maart jl. zijn nu beschikbaar in de BoekStartPro Toolkit Mediaopvoeding onder het kopje Media Ukkie Dagen. Je vindt daar de opname van het webinar, de door Denise Bontje gegeven presentatie en een overzicht van de meest gestelde vragen in de chat.

 • Iene Miene Media 2021 Bekijk details

  31 maart 2021

  Netwerk Mediawijsheid en Hogeschool Windesheim onderzochten het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen. Tijdens de start van de Media Ukkie Dagen zijn de resultaten gepubliceerd. Iene Miene Media is het jaarlijks onderzoek naar het mediagebruik in gezinnen met jonge kinderen.

 • De Media Ukkie Dagen 2021 vrijdag 26 maart van start! Bekijk details

  22 maart 2021

  ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’: tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart t/m 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

 • 'Geef een prentenboek cadeau' met Max en de Maximonsters wordt verplaatst naar vrijdag 18 juni Bekijk details

  16 maart 2021

  In deze onzekere tijden, waarin niemand weet wanneer de boekhandels weer volledig open kunnen, is het belangrijk dat de boekhandel zo goed mogelijk wordt ondersteund. In overleg met de boekhandels is besloten de campagne met een een maand te verzetten, om de boekhandel meer ruimte te geven om te kunnen bestellen en de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' goed te kunnen voorbereiden. Vanaf vrijdag 18 juni zal 'Max en de Maximonsters' voor € 2,50 overal verkrijgbaar zijn.

 • Herziene editie: Meer voorlezen, beter in taal Bekijk details

  24 februari 2021

  Een van de meest effectieve manieren om de taalontwikkeling van jonge kinderen te bevorderen is voorlezen. Thuis en in de kinderopvang. De taalontwikkeling van kinderen die al in hun eerste levensjaar worden voorgelezen verloopt gunstiger dan die van kinderen die niet worden voorgelezen.

 • (Voor)leesplezier met Visio Bekijk details

  15 februari 2021

  Visio heeft het project Leesplezier opgezet, waarbinnen vooral praktische middelen worden ontwikkeld. Deze zijn niet alleen gericht op kinderen van 0-12 jaar, maar ook op mensen uit hun omgeving: ouders, familie en vrienden, leiding van kinderopvang, leerkrachten in het regulier onderwijs en professionals van Visio.

Paginanavigatie