Nieuws

Resultaat 81 - 90 (van 243)

 • BoekStart nieuwjaarskaart 2021 Bekijk details

  10 december 2020

  Het (voor)leesjaar 2020 is alweer bijna voorbij. Vanaf 17 december kun je op boekstart.nl op het koffertje klikken en dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek! Ook is er een versie om te sturen aan de samenwerkingspartners van de Bibliotheek.

  Bekijk details van BoekStart nieuwjaarskaart 2021

 • Zingen, spelen en lezen met BoekStart Bekijk details

  7 december 2020

  De kinderopvang regelmatig bezoeken is door Corona bemoeilijkt en dat is heel jammer. Daarom heeft BoekStart drie video’s gemaakt i.s.m. Félice van der Sande van Muziekkwartier.

  Bekijk details van Zingen, spelen en lezen met BoekStart

 • De Nationale Voorleesdagen voor meertalige kinderen Bekijk details

  7 december 2020

  In Nederland wonen ruim 2,5 miljoen mensen die naast het Nederlands met een andere taal zijn opgegroeid. En dat aantal zal de komende decennia alleen maar toenemen. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en helpt kinderen om zich gemakkelijker te verplaatsen in een ander. (Groot)ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Onderzoeken wijzen uit dat een goede beheersing van de thuistaal kinderen helpt bij het leren van de schooltaal, iets waar lang niet alle (groot)ouders...

  Bekijk details van De Nationale Voorleesdagen voor meertalige kinderen

 • BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' Bekijk details

  3 december 2020

  Waarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen aan het kindje in je buik? Kan voorlezen al bij baby's? Wat begrijpt en zegt een kind van 1 jaar? Hoe zorg je voor een grote woordenschat? Wanneer kun je beginnen met meertalig opvoeden? En is dat niet te verwarrend? Tijdens het webinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?' beantwoordt logopedist en taaladviseur (o.a. meertalig opvoeden) Jente Timmer deze en vele andere vragen over taal en voorlezen.

  Bekijk details van BoekStartwebinar 'Hoe leer ik mijn kind praten?'

 • Baby’s ontspannen bij onbekende slaapliedjes uit andere culturen Bekijk details

  30 november 2020

  Buitenlandse slaapliedjes die baby's nog nooit eerder hebben gehoord, blijken ontspannend te werken. Ook als het lied in een onbekende taal gezongen wordt. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek door Harvard University onder 144 baby's, met een gemiddelde leeftijd van 7 maanden.

  Bekijk details van Baby’s ontspannen bij onbekende slaapliedjes uit andere culturen

 • Nieuwe folder BoekStart: Voorlezen met digitale media Bekijk details

  26 november 2020

  Tips over het gebruik en vindplaatsen van digitale media voor jonge kinderen als digitale prentenboeken, apps, voorleesfilmpjes, e-books en luisterboeken.

  Bekijk details van Nieuwe folder BoekStart: Voorlezen met digitale media

 • Taalarme gezinnen hebben baat bij digitale prentenboeken Bekijk details

  25 november 2020

  Veel voorlezen, luidt het advies aan ouders van taalzwakke kinderen. Maar dat is soms niet makkelijk. Digitale prentenboeken zijn een goed alternatief, blijkt uit onderzoek van Adriana Bus. Haar bevindingen zijn te lezen in het onlangs verschenen onderzoeksrapport Thuis voorlezen met digitale prentenboeken. Een veelbelovende interventie voor twee- en driejarigen met een taalachterstand? (Vrije Universiteit, 2020).

  Bekijk details van Taalarme gezinnen hebben baat bij digitale prentenboeken

 • BoekStartcoaches in coronatijd Bekijk details

  24 november 2020

  Door de coronacrisis, die in maart 2020 begon, hebben de meeste BoekStartcoaches hun werkzaamheden op het consultatiebureau niet kunnen voortzetten. Om te achterhalen hoe de coronamaatregelen de werkzaamheden van de BoekStartcoach de afgelopen maanden hebben beïnvloed, is door Kunst van Lezen een enquête uitgezet onder deze doelgroep. Zoals verondersteld werken de BoekStartcoaches sinds de lockdown bijna niet meer op het consultatiebureau. In de meeste gevallen zijn er met het consultatiebureau afspraken...

  Bekijk details van BoekStartcoaches in coronatijd

 • Vluchtelingenkinderen hebben baat bij boeken en verhalen Bekijk details

  23 november 2020

  Op de internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november jl.) verscheen het rapport 'Voorleesprojecten voor vluchtelingenkinderen: hoe kan de kracht van verhalen worden ingezet om de psychosociale gezondheid te versterken?' (Stichting Lezen). Het rapport besteedt aandacht aan het specifiek voor vluchtelingenkinderen geldende recht op bijzondere bescherming en bijstand. Daarnaast heeft elk kind ter wereld het recht om op te groeien in veiligheid en gezondheid. Kinderen hebben recht op onderwijs,...

  Bekijk details van Vluchtelingenkinderen hebben baat bij boeken en verhalen

 • Ouderwijs.net geeft praktische handvatten aan VE-professionals Bekijk details

  19 november 2020

  Op het platform Ouderwijs.net vinden VE-professionals handvatten om de samenwerking tussen voorschool en ouders vorm te geven. Het platform Ouderwijs is oorspronkelijk ontwikkeld voor het PO en het VO, maar onlangs is daaraan informatie voor VE-professionals toegevoegd.

  Bekijk details van Ouderwijs.net geeft praktische handvatten aan VE-professionals

Paginanavigatie