Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 96)

 • Welke websites gebruik je voor je werk?

  5 april 2019

  De KB wil graag weten hoe je, als medewerker van een openbare bibliotheek, POI of samenwerkingspartner, aan belangrijke informatie komt voor de uitvoering van je werk. Welke (landelijke) websites raadpleeg je? Weet je waar je welke informatie kunt vinden? Heb je het idee dat je af en toe belangrijk nieuws mist? Of tref je dezelfde informatie juist op te veel plaatsen aan?

  Bekijk details van Welke websites gebruik je voor je werk?

 • Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen

  5 april 2019

  Hoe ziet de optimale jeugdcollectie er uit? Om deze vraag te beantwoorden hebben Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek (KB) een onderzoek laten uitvoeren om te kijken wat de beste omvang en samenstelling van jeugdcollecties in Nederland is. Het rapport Naar optimale jeugdcollecties op bibliotheken en scholen is op 26 maart gepresenteerd tijdens de landelijke collectiemiddag.

  Bekijk details van Onderzoek naar jeugdcollecties op bibliotheken en scholen

 • Brochure Spelend leren herzien

  29 maart 2019

  Speciaal tijdens de Media Ukkiedagen brengt BoekStart (uitgevoerd door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek) een hernieuwde versie uit van de brochure Spelend Leren voor de kinderopvang.

  Bekijk details van Brochure Spelend leren herzien

 • Privacy en AVG

  27 maart 2019

  Door de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op 25 mei 2018 moeten organisaties die betrokken zijn bij de verwerking van persoonsgegevens voldoen aan nieuwe regels.

  Bekijk details van Privacy en AVG

 • Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast

  25 maart 2019

  De onderzoeksperiode en looptijd van de vragenlijst van het BOP-onderzoek ‘Voor- en vroegschoolse educatie’ is aangepast. Dit jaar zal de meting van juli tot september 2019 plaatsvinden.

  Bekijk details van Looptijd BOP-meting ‘Voor- en vroegschoolse educatie (VVE)’ aangepast

 • BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen

  25 maart 2019

  De nieuwste aflevering staat online met recente ontwikkelingen rond BoekStart, het belang van vroeg beginnen met voorlezen en tips voor boeken voor 0-6 jaar.

  Bekijk details van BoekStartnieuwsbrief voor ouders verschenen

 • Bekijk details van Nieuwe kofferboekjes met Boekidee

 • Positief oordeel over kwaliteit Nederlandse kinderopvang; educatieve kwaliteit kan beter

  19 maart 2019

  Veilige en kwalitatief goede kinderopvang is maatschappelijk van groot belang. Het stelt ouders in staat om arbeid en zorg te combineren en draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Uit de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK) blijkt dat de kwaliteit van de Nederlandse kinderopvang voldoende tot goed is. Ook in internationaal perspectief presteert de kinderopvang naar behoren. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de monitor vandaag aan de Tweede Kamer aangeboden.

  Bekijk details van Positief oordeel over kwaliteit Nederlandse kinderopvang; educatieve kwaliteit kan beter

 • Startbijeenkomst Kopgroep BoekStart in de kinderopvang

  5 maart 2019

  Op 4 maart was de landelijke startbijeenkomst Kopgroep-traject BoekStart in de kinderopvang. Om het gebruik van digitale prentenboeken binnen BoekStart in de kinderopvang een impuls te geven én effectiever te werken met de Monitor BoekStart, heeft Kunst van Lezen een intensieve stimuleringsregeling ter beschikking gesteld.

  Bekijk details van Startbijeenkomst Kopgroep BoekStart in de kinderopvang

 • Sardes-Leespluim maart 2019

  5 maart 2019

  De Sardes-Leespluim van maart 2019 is voor 'De Grotteling' van Benji Davies (uitgeverij Luitingh-Sijthoff) isbn 9789024580378.

  Bekijk details van Sardes-Leespluim maart 2019