Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 304)

 • BoekStart voor jou! nr 37 online Bekijk details

  3 april 2023

  BoekStart voor jou! - nummer 37 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Iene Miene Mediaonderzoek 2023 Bekijk details

  27 maart 2023

  Traditiegetrouw wordt elk jaar het Iene Miene Media onderzoek gepubliceerd bij de start van de Media Ukkiedagen. Uit dit onderzoek blijkt dat het huidige mediagebruik bij jonge kinderen aanzienlijk meer is dan dat de World Health Organisation adviseert. Ook komt naar voren dat digitaal mediagebruik samengaat met stilzitten. Hoe ouder kinderen worden hoe meer dit toeneemt.

 • Deelname monitormeting 2022-2023 weer toegenomen Bekijk details

  14 maart 2023

  De Monitoren BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school po en vo groeien door: de deelname is in 2022 wederom toegenomen zo blijkt uit de deelnamecijfers. Dat is goed nieuws, want met de uitkomsten kunnen bibliotheken en hun kinderopvanglocaties en scholen doelgericht doorwerken waardoor de kwaliteit van de aanpak rondom lezen en leesmotivatie in de kinderopvang en het po en vo verbetert.

 • Media Ukkie Dagen netwerksessie Bekijk details

  2 maart 2023

  Vanaf 24 maart wordt een week lang in het hele land aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Dit jaar draait het om het thema ‘Balans: bewegen met media’.

 • Instructie voor leesconsulenten bij 'Geef een prentenboek cadeau' Bekijk details

  15 februari 2023

  Bij 'Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen' van Hans de Beer (uitgeverij De Vier Windstreken), de actietitel van de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is een instructie voor leesconsulenten gemaakt. Vanaf vrijdag 12 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

 • BoekStart op de Negenmaandenbeurs Bekijk details

  9 februari 2023

  Ook dit jaar staat BoekStart weer op de Negenmaandenbeurs, die van 15 t/m 18 februari 2023 wordt gehouden in RAI Amsterdam. Bezoekers van de stand horen alles over het belang van vroeg beginnen met voorlezen. De nieuwste BoekStartfolders met voorleestips liggen voor hen klaar. Ook is er de BoekStart-Masterclass 'Hoe leer je je kind praten?' door logopediste Jente Timmer.

 • BoekStartdag inspiratiewebinar voor bibliotheken 14 maart 2023 Bekijk details

  30 januari 2023

  Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de derde BoekStartdag plaats. Organiseer jij de BoekStartdag voor jouw Bibliotheek? Meld je dan nu aan voor het inspiratiewebinar BoekStartdag 2023. Stichting Lezen en SPN laten tijdens het webinar zien hoe je van de BoekStartdag een succes kunt maken. We lichten de Inspiratiegids en de communicatie- en promotiemiddelen toe. Daarnaast vertellen bibliotheken ter inspiratie wat zij organiseren tijdens de BoekStartdag aan ouder-kindactiviteiten en hoe ze de organisatie...

 • Opleidingsaanbod BoekStart voorjaar 2023 Bekijk details

  26 januari 2023

  Voor komend voorjaar zijn er nog plekken beschikbaar voor de volgende trainingen in het kader van BoekStart, aangeboden via de Bibliotheekcampus.

 • Media Ukkie Dagen 2023: tools en informatiewebinar voor bibliotheken Bekijk details

  26 januari 2023

  Tijdens de Media Ukkie Dagen van 24 t/m 31 maart 2023 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Deze editie is het thema Balans: Bewegen met media. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten. En tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professional kan je hen daarin bijstaan. Netwerk Mediawijsheid, Cubiss, kernteam BoekStart en de KB | nationale...

 • Bekijk de video's meertalig voorlezen Bekijk details

  25 januari 2023

  Op 25 januari zijn De Nationale Voorleesdagen 2023 begonnen. We hebben bij ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’, het Prentenboek van het Jaar, vier vertalingen gemaakt. Deze miniboekjes zijn verschenen in het Arabisch, Pools, Turks en Oekraïens. Om van het meertalig voorlezen een groot succes te maken hebben we een video gemaakt waarin we laten zien hoe je de vertalingen het beste kunt inzetten.

Paginanavigatie