Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 271)

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  9 januari 2023

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • Prentenboek voor editie 2023 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend Bekijk details

  12 december 2022

  De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2023 is dat 'Kleine ijsbeer. Een ijsbeer in de tropen' van Hans de Beer (uitgeverij De Vier Windstreken). Vanaf vrijdag 12 mei ligt dit boek in de winkel voor maar €2,99.

 • Kijk het BoekStartwebinar Gastouderaanpak terug Bekijk details

  22 november 2022

  Naast de reguliere kinderopvang op kinderdagverblijven, voorscholen en peuteropvang is er nog een vorm van kinderopvang: de gastouderopvang. Gastouders professionaliseren zich graag: vaak op het gebied van veiligheid en gezondheid, maar zeker ook om hun pedagogische kennis en vaardigheden uit te breiden. Zij kennen BoekStart en willen weten wat de mogelijkheden van de Bibliotheek en BoekStart zijn voor hun gastkinderen.

 • Professionaliseren met BoekStart Bekijk details

  7 november 2022

  Welke kennis en vaardigheden zijn er nodig zijn om de kwaliteit van het BoekStartprogramma te vergroten? In het opleidingsoverzicht presenteren we alle mogelijkheden om je als medewerker binnen BoekStart verder te professionaliseren. Het overzicht laat zien welke onderwerpen er zijn, in welke scholing deze aan bod komen en hoe intensief dit gebeurt.

 • Aanbevelingen bij de landelijke analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2021 Bekijk details

  3 november 2022

  De Monitor BoekStart, die vanuit de Bibliotheek wordt afgenomen in de kinderopvang, meet het voorleesklimaat in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. In de landelijke analyse worden de belangrijkste ontwikkelingen besproken en de meest opvallende uitkomsten van de laatste meting. Bij de landelijke analyse zijn aanbevelingen opgesteld voor de Bibliotheek en de kinderopvang.

 • BoekStart Webinar Gastouderaanpak Bekijk details

  20 oktober 2022

  Naast de reguliere kinderopvang op kinderdagverblijven, voorscholen en peuteropvang is er nog een vorm van kinderopvang: de gastouderopvang. Gastouders professionaliseren zich graag: vaak op het gebied van veiligheid en gezondheid, maar zeker ook om hun pedagogische kennis en vaardigheden uit te breiden. Zij kennen BoekStart en willen weten wat de mogelijkheden van de Bibliotheek en BoekStart zijn voor hun gastkinderen.

 • BoekStart voor jou! nr 35 online Bekijk details

  10 oktober 2022

  BoekStart voor jou! - nummer 35 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Nominaties BoekStart Babyboekje van het Jaar bekend Bekijk details

  10 oktober 2022

  Vijf bijzondere babyboekjes zijn genomineerd voor de verkiezing BoekStart Babyboekje van het Jaar. Dat maakte de jury onder voorzitterschap van actrice, zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg bekend. Ouders, grootouders en pedagogisch medewerkers in Nederland en Vlaanderen kunnen stemmen op hun favoriet. Het boekje met de meeste publieksstemmen uit beide landen wordt op 9 november uitgeroepen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022.

 • Inspiratiedag BoekStart en de Bibliotheek op school Bekijk details

  4 oktober 2022

  BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school bestaan tien jaar! Beide programma’s vormen de basis voor de doorgaande leeslijn. En jullie dragen daar elke dag met jullie werk jullie steentje aan bij. Dank! Dit jubileum vieren we graag met jullie, onze ambassadeurs van de leesbevordering! Op deze feestelijke dag nemen we jou en de leescoördinator met wie je samenwerkt mee op reis naar leeslekkerland. Laat je opnieuw inspireren om kinderen en jongeren tot lezen te verleiden op woensdag 9...

 • Stevige impuls leesbevordering Bekijk details

  29 september 2022

  Bij de presentatie van de Miljoenennota afgelopen week werd duidelijk dat er via het Masterplan basisvaardigheden dit jaar 12,9 miljoen euro extra beschikbaar komt voor leesbevordering. Dit is een belangrijke ontwikkeling; het betekent dat leesbevordering door het ministerie gezien wordt als onderdeel van het leesonderwijs.

Paginanavigatie