Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 213)

 • Aan de slag Bekijk details

  15 juli 2021

  De Leescoalitie heeft najaar 2020 de noodklok geluid en het ministerie van OCW opgeroepen tot een ambitieus Leesoffensief. Deze oproep vindt weerklank in het hele land: provincies, gemeenten, scholen, bibliotheken en kinderopvang bundelen de krachten om op lokaal of provinciaal niveau een Leesoffensief vorm te geven. Om de strategische gesprekken met het onderwijs, de kinderopvang en de gemeente nog meer kracht bij te zetten, biedt Stichting Lezen de video Aan de slag met BoekStart en de Bibliotheek...

  Bekijk details van Aan de slag

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  14 juli 2021

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

  Bekijk details van Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep!

 • Groeikaarten: in gesprek met ouders van jonge kinderen Bekijk details

  28 juni 2021

  De Groeikaarten zijn ontworpen om de ontwikkeling van jonge kinderen te kunnen stimuleren. Ze worden gebruikt als gesprekstool voor (aanstaande) professionals en vrijwilligers om ouders laagdrempelige tips te geven.

  Bekijk details van Groeikaarten: in gesprek met ouders van jonge kinderen

 • Webinar Leesplezier! Lezen met kinderen met een visuele of verstandelijke beperking Bekijk details

  28 juni 2021

  Voor kinderen met een visuele of verstandelijke beperking zijn niet altijd passende verhalen of boeken te vinden. In het webinar op vrijdag 2 juli geven we tips over hoe je (voor)lezen tot een extra leuke belevenis kunt maken. Ook reiken we verschillende voorleesverhalen aan.

  Bekijk details van Webinar Leesplezier! Lezen met kinderen met een visuele of verstandelijke beperking

 • BoekStart voor jou! vernieuwd en nu online Bekijk details

  16 juni 2021

  BoekStart voor jou! - nummer 30 staat online in een geheel nieuwe – dynamische – vormgeving!

  Bekijk details van BoekStart voor jou! vernieuwd en nu online

 • BOEKSTARTDAG IN DE BIBLIOTHEEK Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman opent BoekStartdag Bekijk details

  16 juni 2021

  Stichting Lezen organiseert zaterdag 19 juni voor het eerst de landelijke BoekStartdag. Op deze dag heten alle bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom en biedt een aantrekkelijk (online) programma of activiteit. De Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman opent de BoekStartdag met een online oproep aan alle ouders van jonge kinderen om het BoekStartkoffertje op te halen en hun kinderen gratis lid te maken van de Bibliotheek.

  Bekijk details van BOEKSTARTDAG IN DE BIBLIOTHEEK Amsterdamse wethouder Marjolein Moorman opent BoekStartdag

 • E-learning voor Kraamzorg Bekijk details

  8 juni 2021

  Niet alleen de Jeugdgezondheidszorg maar ook de Kraamzorg moedigt ouders aan om met hun baby boekjes te bekijken. Om kraamverzorgenden hierbij te helpen, heeft Stichting Lezen in het kader van het programma BoekStart een gratis geaccrediteerde e-learning 'Taalstimulering door voorlezen' gemaakt.

  Bekijk details van E-learning voor Kraamzorg

 • BoekStartwebinar Boeken- en voorleestips Bekijk details

  2 juni 2021

  Welke stoffen- en kartonboekjes zijn geschikt voor baby’s? Welke aanwijs- en woordenschatboeken zijn leuk om voor te lezen aan dreumesen? Stichting Lezen organiseert in aanloop naar de eerste landelijke BoekStartdag een webinar voor ouders en pedagogisch medewerkers. Leescoach Jos Boon van Bibliotheek Rivierenland geeft aan de hand van de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen tips over hoe je kunt voorlezen aan jonge kinderen en vertelt over de leesontwikkeling.

  Bekijk details van BoekStartwebinar Boeken- en voorleestips

 • Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door! Bekijk details

  19 april 2021

  Op zaterdag 19 juni 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek. Hetzij fysiek of hetzij online: de landelijke BoekStartdag gaat door!

  Bekijk details van Landelijk BoekStartdag op 19 juni gaat (online) door!

 • BoekStart gelanceerd op St. Eustatius Bekijk details

  19 april 2021

  Met een subsidie van OCW is op St. Eustatius het programma 'Babies love Books' van start gegaan naar voorbeeld van het Nederlandse BoekStart met de bekende BoekStartkoffertjes.

  Bekijk details van BoekStart gelanceerd op St. Eustatius