Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 259)

 • Nieuwe titels BoekStart-BoekenPret Speelontdekboeken Bekijk details

  5 september 2022

  BoekStart-BoekenPret presenteert een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken, in een vernieuwde vormgeving. De BoekStart- BoekenPret Speelontdekboeken stimuleren het voorlezen in de kindercentra én thuis. Er is een Speelontdekboek Groep voor professionals en een Speelontdekboek Thuis voor ouders en kinderen. De Speelontdekboeken bieden tips en verwerkingsactiviteiten bij de prentenboeken en zijn in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder voorleestraditie.

 • Landelijke BoekStartdag 2022: het was feest in de Bibliotheek! Bekijk details

  31 augustus 2022

  Op zaterdag 11 juni werd voor de tweede keer de landelijke BoekStartdag gehouden: de dag dat bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom heten. De landelijke aftrap vond plaats in Nieuwegein, waar wethouder Marieke Schouten het eerste BoekStartkoffertje aan een jong, nieuw bibliotheeklid in Nieuwegein overhandigde. Daarmee zijn nu alle bibliotheken in Nederland aangesloten bij BoekStart!

 • BoekStart voor jou! nr 34 online Bekijk details

  30 juni 2022

  BoekStart voor jou! - nummer 34 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online Bekijk details

  30 juni 2022

  Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, worden vanaf vandaag 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl. De filmpjes zijn ook ontwikkeld om kinderen die opgroeien in meertalige gezinnen te voorzien van extra taalaanbod in hun thuistaal, wat hen weer helpt bij het leren van hun schooltaal, het Nederlands. De voorleesfilmpjes zijn geproduceerd door De Voorleeshoek.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  22 juni 2022

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStartwebinar Speels voorlezen aan je baby en dreumes Bekijk details

  31 mei 2022

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op woensdagavond 8 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

 • Nieuw: BoekStartspaarkaart Bekijk details

  16 mei 2022

  Om ouders met hun jonge kinderen t/m 3 jaar te stimuleren om terug te komen naar de Bibliotheek, is er nu de BoekStartspaarkaart. Zo blijft een bezoekje aan de Bibliotheek aantrekkelijk, ook nadat een baby het koffertje heeft gekregen.

 • Gastouderaanpak BoekStart Bekijk details

  2 mei 2022

  BoekStart in de kinderopvang richt zich op reguliere kinderopvang: kinderdagverblijven, voorscholen en peuteropvang. Daarnaast is er nog een vorm van kinderopvang: de gastouderopvang. Met de handreiking ‘Gastouderaanpak BoekStart’ bieden we bibliotheken handvatten om gastouders te ondersteunen bij het creëren van een goed voorleesklimaat. Zo kan een gastouder ook deelnemen aan BoekStart én erover vertellen aan de ouders van hun opvangkinderen.

 • 300.000 peuters en kleuters ontvangen het prentenboek 'Ik zou wel een kindje lusten' cadeau Bekijk details

  21 april 2022

  13 mei start de campagne 'Geef een prentenboek cadeau' met ‘Ik zou wel een kindje lusten’ van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid: 300.000 peuters en kleuters ontvangen het prentenboek cadeau via hun (groot)ouder, oom, tante, juf, meester of andere gulle gever.

 • BoekStart voor jou! nr 33 online Bekijk details

  7 april 2022

  BoekStart voor jou! - nummer 33 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

Paginanavigatie