Nieuws

Resultaat 41 - 50 (van 259)

 • Prentenboek voor editie 2022 van ‘Geef een prentenboek cadeau’ bekend Bekijk details

  20 december 2021

  Dit lustrumjaar is het de klassieker ‘Ik zou wel een kindje lusten’ (Gottmer) van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid.

 • Aanbevelingen bij de landelijke analyse Monitor BoekStart in de kinderopvang 2020 Bekijk details

  16 december 2021

  De Monitor BoekStart, die vanuit de Bibliotheek wordt afgenomen in de kinderopvang, meet het voorleesklimaat in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Op basis van de landelijke analyse van de Monitor BoekStart zijn door het SPN kernteam 0-12 (BoekStart) aanbevelingen geformuleerd met betrekking tot de Bibliotheek en met betrekking tot de kinderopvang.

 • BoekStart nieuwjaarswens 2022 Bekijk details

  13 december 2021

  Het (voor)leesjaar 2021 is alweer bijna voorbij. Klik op boekstart.nl op het koffertje, dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek! Ook is er een versie om te sturen aan de samenwerkingspartners van de Bibliotheek.

 • Inspiratiegids BoekStartdag 2022: samen aan de slag! Bekijk details

  8 december 2021

  Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. De Inspiratiegids heeft een update gehad en staat vol ideeën om iets moois te maken van de BoekStartdag én van andere BoekStartmomenten.

 • Inspiratiewebinar Media Ukkie Dagen 2022 Bekijk details

  7 december 2021

  Op donderdag 20 januari 2022 van 15.00 uur tot 16.30 uur organiseren Netwerk Mediawijsheid, KB, Cubiss en het SPN-Kernteam 0 tot 12 (BoekStart) een inspiratiewebinar voor bibliotheken in het kader van de Media Ukkie Dagen.

 • Monitor vragenlijsten open op 1 december Bekijk details

  30 november 2021

  Op woensdag 1 december zullen volgens planning de vragenlijsten van de Monitor beschikbaar zijn voor de bibliotheken, kinderopvang en scholen. Dan kunnen voorleescoördinatoren, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, docenten en leerlingen worden uitgenodigd om de Monitor in te vullen. Er is hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, en we denken dat we met deze update op een paar vlakken winst geboekt hebben.

 • Handleiding Organiseer een meertalig voorleesontbijt (2022) Bekijk details

  18 november 2021

  Op 26 januari beginnen De Nationale Voorleesdagen 2022, die traditioneel van start gaan met Het Nationale Voorleesontbijt. Van plan om een Voorleesontbijt in de Bibliotheek te organiseren? Misschien kun je er een meertalige voorleesactiviteit van maken! De Leescoalitie stelde in samenwerking met Probiblio en Meertalig.nl een handleiding samen.

 • Landelijke analyse Monitor BoekStart 2020 Bekijk details

  8 november 2021

  Sinds 2015 voert DESAN Research Solutions in opdracht van Stichting Lezen de Monitor BoekStart uit. Aan de meting over 2020 hebben 781 locaties meegedaan. In de landelijke analyse worden de belangrijkste ontwikkelingen over de afgelopen vier jaar besproken en de meest opvallende uitkomsten van de laatste meting.

 • Aankondiging webinar: vernieuwde Monitor BoekStart Bekijk details

  8 november 2021

  Op maandag 29 november is er van 9.30 tot 11 uur een webinar Monitor BoekStart waarin een toelichting wordt gegeven op de belangrijkste wijzigingen in het beheer en in de vragenlijsten.

 • Filmpje met tips over (voor)lezen met slechtziende en blinde kinderen Bekijk details

  12 oktober 2021

  In de film 'Leesplezier' spelen slechtziende en blinde kinderen de hoofdrol. Zij vertellen hoe zij lezen, welke leesvorm zij gebruiken en wat zij leuk vinden aan lezen. De kleintjes in de film laten zich heerlijk voorlezen uit aansprekende boeken met mooie (soms tastbare illustraties). Rode draad door het verhaal zijn vijf tips om lezen en voorlezen met kinderen met een visuele beperking leuker te maken.

Paginanavigatie