Nieuws

Resultaat 51 - 60 (van 304)

 • Inspiratiedag BoekStart en de Bibliotheek op school Bekijk details

  4 oktober 2022

  BoekStart in de kinderopvang en de Bibliotheek op school bestaan tien jaar! Beide programma’s vormen de basis voor de doorgaande leeslijn. En jullie dragen daar elke dag met jullie werk jullie steentje aan bij. Dank! Dit jubileum vieren we graag met jullie, onze ambassadeurs van de leesbevordering! Op deze feestelijke dag nemen we jou en de leescoördinator met wie je samenwerkt mee op reis naar leeslekkerland. Laat je opnieuw inspireren om kinderen en jongeren tot lezen te verleiden op woensdag 9...

 • Stevige impuls leesbevordering Bekijk details

  29 september 2022

  Bij de presentatie van de Miljoenennota afgelopen week werd duidelijk dat er via het Masterplan basisvaardigheden dit jaar 12,9 miljoen euro extra beschikbaar komt voor leesbevordering. Dit is een belangrijke ontwikkeling; het betekent dat leesbevordering door het ministerie gezien wordt als onderdeel van het leesonderwijs.

 • Marlijn Weerdenburg juryvoorzitter Babyboekje van het Jaar Bekijk details

  29 september 2022

  Verkiezing BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022 van Stichting Lezen en Iedereen Leest Vlaanderen, in samenwerking met Ouders van Nu

 • BoekStart werkt langdurig door in taalontwikkeling Bekijk details

  19 september 2022

  Kinderen die als baby in aanraking komen met het programma BoekStart, lopen op vijf- à zesjarige leeftijd voor in hun taalontwikkeling en ontluikende geletterdheid. De effecten van het programma zijn sterker naar gelang de kinderen moeilijker in de dagelijkse omgang zijn. Door BoekStart beginnen ook ouders van kinderen met een relatief moeilijk temperament vroeg met voorlezen. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek van Adriana Bus en Merel de Bondt, dat gepubliceerd is bij Stichting Lezen en in het wetenschappelijke...

 • Nieuwe titels BoekStart-BoekenPret Speelontdekboeken Bekijk details

  5 september 2022

  BoekStart-BoekenPret presenteert een nieuw aanbod Centrale Prentenboeken met bijbehorende Speelontdekboeken, in een vernieuwde vormgeving. De BoekStart- BoekenPret Speelontdekboeken stimuleren het voorlezen in de kindercentra én thuis. Er is een Speelontdekboek Groep voor professionals en een Speelontdekboek Thuis voor ouders en kinderen. De Speelontdekboeken bieden tips en verwerkingsactiviteiten bij de prentenboeken en zijn in het bijzonder geschikt voor gezinnen zonder voorleestraditie.

 • Landelijke BoekStartdag 2022: het was feest in de Bibliotheek! Bekijk details

  31 augustus 2022

  Op zaterdag 11 juni werd voor de tweede keer de landelijke BoekStartdag gehouden: de dag dat bibliotheken jonge gezinnen met baby’s en peuters extra hartelijk welkom heten. De landelijke aftrap vond plaats in Nieuwegein, waar wethouder Marieke Schouten het eerste BoekStartkoffertje aan een jong, nieuw bibliotheeklid in Nieuwegein overhandigde. Daarmee zijn nu alle bibliotheken in Nederland aangesloten bij BoekStart!

 • BoekStart voor jou! nr 34 online Bekijk details

  30 juni 2022

  BoekStart voor jou! - nummer 34 staat online. Weer boordevol boekentips en achtergrondinformatie over voorlezen en taalontwikkeling. Met doorklikpagina’s, links naar filmpjes en interessante websites.

 • Honderd voorleesfilmpjes voor meertalige gezinnen online Bekijk details

  30 juni 2022

  Om het (voor)leesplezier in meertalige gezinnen te stimuleren, worden vanaf vandaag 100 voorleesfilmpjes in het Marokkaans-Arabisch, Syrisch-Arabisch, Pools en Turks beschikbaar gesteld via Jeugdbibliotheek.nl. De filmpjes zijn ook ontwikkeld om kinderen die opgroeien in meertalige gezinnen te voorzien van extra taalaanbod in hun thuistaal, wat hen weer helpt bij het leren van hun schooltaal, het Nederlands. De voorleesfilmpjes zijn geproduceerd door De Voorleeshoek.

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  22 juni 2022

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

 • BoekStartwebinar Speels voorlezen aan je baby en dreumes Bekijk details

  31 mei 2022

  In aanloop naar de landelijke BoekStartdag vertelt Jolien Hesselberth in het BoekStartwebinar voor ouders (op woensdagavond 8 juni om 20.00 uur) over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. Een webinar boordevol boekentips!

Paginanavigatie