Nieuws

Resultaat 61 - 70 (van 213)

 • 'Max en de Maximonsters' gekozen voor 'Geef een prentenboek cadeau’ 2021 Bekijk details

  18 november 2020

  De nieuwe titel voor de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau' is bekend. Voor 2021 is dat de klassieker ‘Max en de Maximonsters’ van Maurice Sendak (uitgeverij Lemniscaat).

  Bekijk details van 'Max en de Maximonsters' gekozen voor 'Geef een prentenboek cadeau’ 2021

 • ‘Mijn tuin’ is BoekStart Babyboekje 2020! Bekijk details

  17 november 2020

  'Mijn tuin' van Marion Billet uitgegeven door Uitgeverij Clavis (vertaald uit het Frans) is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2020, dat maakte jurylid Karin Bloemen bekend.

  Bekijk details van ‘Mijn tuin’ is BoekStart Babyboekje 2020!

 • Beeldverhaal speelt in op belang van spelen en praten Bekijk details

  10 november 2020

  Het beeldverhaal ‘Emir heeft plezier’ geeft ouders van jonge kinderen informatie over het belang van spelen en praten met je kind. Het beeldverhaal bestaat uit tien aansprekende illustraties, gecombineerd met eenvoudige tekst. Het is speciaal gemaakt voor ouders voor wie (Nederlands) lezen niet eenvoudig is.

  Bekijk details van Beeldverhaal speelt in op belang van spelen en praten

 • Start Monitor BoekStart in de kinderopvang 2020 Bekijk details

  9 november 2020

  De Monitor BoekStart in de kinderopvang staat vanaf 30 november 2020 open. De drie vragenlijsten kunnen tot 12 februari 2021 worden ingevuld. De Monitor brengt de voorleesomgeving en het gedrag van de pedagogisch medewerker rondom leesbevordering in beeld. Daarnaast levert de Monitor informatie over het kinderopvangbeleid met betrekking tot BoekStart in de kinderopvang. Met de uitkomsten van de Monitor kunnen kinderopvang en Bibliotheek met elkaar in gesprek gaan over hoe zij hun samenwerking, en...

  Bekijk details van Start Monitor BoekStart in de kinderopvang 2020

 • DUTCH PODCAST AWARD VOOR DE GROTE VRIENDELIJKE PODCAST Bekijk details

  5 november 2020

  De Grote Vriendelijke Podcast over jeugdliteratuur heeft de Dutch Podcast Award gewonnen in de categorie Cultuur & Muziek. Dat heeft organisator BNR Nieuwsradio zojuist bekendgemaakt. Makers Jaap Friso en Bas Maliepaard kregen de award eerder al uitgereikt door juryvoorzitter en dj Michiel Veenstra.

  Bekijk details van DUTCH PODCAST AWARD VOOR DE GROTE VRIENDELIJKE PODCAST

 • Inspiratiegids BoekStartdag: samen aan de slag! Bekijk details

  2 november 2020

  Op zaterdag 17 april 2021 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor het eerst een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. Laat je inspireren door deze praktische gids om iets moois te maken van de BoekStartdag én van andere BoekStartmomenten.

  Bekijk details van Inspiratiegids BoekStartdag: samen aan de slag!

 • De BoekStartcoach: alternatieve dienstverlening van Bibliotheek Rotterdam Bekijk details

  29 oktober 2020

  Vanwege de coronamaatregelen konden de BoekStartcoaches vanaf maart 2020 niet meer fysiek aanwezig zijn op de consultatiebureaus, terwijl het maar de vraag is of het CJG de rest van het jaar externen toelaat op de bureaus. Met het hoofddoel ‘preventief voorkomen laaggeletterdheid’ steeds in het achterhoofd, ontwikkelde Bibliotheek Rotterdam daarom een strategie. Deze wordt aan het eind van het jaar gemonitord en geëvalueerd.

  Bekijk details van De BoekStartcoach: alternatieve dienstverlening van Bibliotheek Rotterdam

 • Omgaan met meertaligheid op de groep Bekijk details

  28 oktober 2020

  In de kinderopvang neemt het aantal meertalige kinderen toe. Kinderen van expats, seizoenarbeiders of vluchtelingen spreken vaak geen Nederlands. Hoe kun je deze kinderen helpen zich te leren uitdrukken?

  Bekijk details van Omgaan met meertaligheid op de groep

 • Diversiteit in kinderboeken Bekijk details

  27 oktober 2020

  Hoe kies je een ‘goed’ kinderboek voor jouw groep uit? Vaak kies je wat je zelf leuk vindt of wat je van huis uit kent. Daar zitten vast leuke boeken bij, maar de keuze wordt wel beperkt door je eigen achtergrond. Dat geldt ook voor de boeken zelf: in veel boeken kom je traditionele patronen tegen, bijvoorbeeld een stoere prins, een schattig prinsesje of cliché afbeeldingen van kinderen met een niet-westerse achtergrond.

  Bekijk details van Diversiteit in kinderboeken

 • Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep! Bekijk details

  26 oktober 2020

  Bij de leesbevorderende activiteiten op de groep staan het voorlezen en het werken met boeken centraal: dagelijks voorlezen en praten over boeken. Rondom het voorlezen kun je verschillende activiteiten bedenken met een goed gekozen prentenboek als uitgangspunt. Ook met de allerjongsten.

  Bekijk details van Vier nieuwe BoekStart-Boekideeën voor op de groep!