Opbrengst intensieve stimuleringsregeling 2019

Zes bibliotheken en en tien kinderopvanglocaties door heel Nederland hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt aan het stimuleringstraject van Kunst van Lezen. Tijdens het traject leerden de deelnemers onder leiding van Sardes waarom het van belang is om digitale prentenboeken dagelijks een plek te geven in de kinderopvang en kregen zij praktische handvatten om ermee te werken. Daarbij werd gebruik gemaakt van de digitale prentenboeken van Bereslim. De locaties kregen ook begeleiding van Sardes bij het effectief werken met de Monitor BoekStart. De uitkomsten van dit traject werden tijdens een slotconferentie gepresenteerd en worden hier gedeeld.

Ben je als Bibliotheek of kinderopvangorganisatie op zoek naar nieuwe manieren om te werken aan een goed voorleesklimaat? Bekijk hieronder enkele van de vele initiatieven die kinderopvang en bibliotheken hebben ondernomen, dankzij het intensieve stimuleringstraject voor BoekStart in de kinderopvang.

Effectief werken met Digitale prentenboeken en de Monitor

Tot slot zijn er ook nog twee filmprapportages gemaakt.

BoekStartcoach in de kinderopvang

Bibliotheek Hoogeveen en het Kinderdagverblijf De Zuiderbreedte zetten samen de BoekStartcoach in om het belang van voorlezen ook bij ouders onder de aandacht te brengen. 

Monitor BoekStart in de kinderopvang

Bibliotheek Meppel heeft samen met Plus kinderopvanglocatie Anne Frank gewerkt aan het effectief inzetten van de Monitor om het voorleesklimaat te verbeteren.